Frank den Brok.
Frank den Brok.

VDG: ‘We willen de duidelijke signalen van de kiezers niet negeren’

Politiek 1.179 keer gelezen

Hoe gaat de nieuwe coalitie in de gemeente Oss eruit zien? Volgens VDG-lijsttrekker Frank den Brok zijn er verschillende scenario’s mogelijk en heeft informateur Irma Woestenberg de opdracht gekregen om op de kortst mogelijke termijn advies uit te brengen over de haalbaarheid van een stabiele coalitie en de wijze waarop een akkoord tot stand kan komen.

Alle partijen zullen worden uitgenodigd voor een gesprek en het proces zal volgens VDG open en transparant verlopen. “Qua programma en uitgangspunten liggen we duidelijk het dichtst bij onze oude coalitiegenoten (CDA, VVD en Beter Oss, red.). Maar ook de kiezer heeft duidelijke signalen afgegeven en die willen we niet negeren”, aldus Den Brok.
Onder andere de SP ruikt kansen om in de coalitie te komen. Lijsttrekker Jan Zoll: “We zijn teleurgesteld in het resultaat van de verkiezingen. De landelijke partijorganisatie moet de uitslagen goed analyseren en het is belangrijk dat we ook onze eigen organisatie kritisch bekijken. Neemt niet weg dat de SP in de gemeente Oss de tweede partij is. In bijna alle Osse wijken zijn we de grootste partij. We staan klaar om deel te nemen aan het bestuur. We verwachten van de informateur een open gesprek en dat alle mogelijkheden aan bod komen. SP gaat vol vertrouwen de onderhandelingen in.” Lees woensdag meer in Weekblad Regio Oss.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant