Opening van de mbo-straat in Oss.
Opening van de mbo-straat in Oss. Foto: Cindy Langenhuijsen Fotografie

Goede sfeer tijdens mbo-dag in Osse centrum

Algemeen 369 keer gelezen

OSS | Studenten en docenten van het nieuwe Koning Willem I College stonden donderdagochtend klaar om twee mbo-straten in de regio te lanceren. Op De Heuvel in Oss en het Leonardo da Vinciplein in ’s-Hertogenbosch lieten studenten met trots zien waarvoor zij zijn opgeleid en wat hun talenten zijn. In Oss onthulden Landelijk Ambassadeur mbo Louise Babel en wethouder Kees van Geffen het mbo-straatnaambordje.

De Heuvel in Oss en het Leonardo da Vinciplein in ’s-Hertogenbosch waren tussen 09.00 uur en 13.00 uur het decor van allerlei demonstraties en bezienswaardigheden van mbo-opleidingen. Van laboratoriumtechniek proefjes tot een robotdemonstratie, van verband aanleggen door assistenten gezondheidszorg tot het programmeren van micro-bits. Uit de foodtruck trakteerden horecastudenten op heerlijke pompoensoep en lekkers van de barbecue. Studenten Sport gaven een demonstratie van een stevige workout en namen fittesten af. Ook waren studenten Ondernemer aanwezig om hun kersverse onderneming te promoten en waren er vanuit diverse opleidingen quizzen om aan deel te nemen. Op deze manier maken veel mensen kennis met de diversiteit aan opleidingen en mogelijkheden van het mbo. Dat is niet alleen voor jongeren goed om te weten, ook volwassenen die willen bijscholen of een carrièreswitch willen maken, komen in aanraking met de opleidingen die mbo-scholen te bieden hebben.
Om 09.30 uur vond de feestelijke opening van de mbo-straat in Oss plaats. Wethouder Kees van Geffen en de voorzitter van de Raad van Bestuur van het nieuwe Koning Willem I College, Jos van Kessel, onthulden samen met Landelijk Ambassadeur mbo Louise Babel het straatnaambord. Wethouder Kees van Geffen vatte het mbo samen met de gevleugelde uitspraak: “Mbo’ers zijn mensen die denken met hun handen. Een van mijn kinderen was best teleurgesteld dat hij niet naar hbo kon, hij voelde zich minder. Jongen, zei ik; je denkt met je handen. Dat is een gave, die niet iedereen heeft. Kijk naar wat je wel kunt. Naar wat jouw talent is.”

Opening van de mbo-straat in Oss.
Opening van de mbo-straat in Oss.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant