Afbeelding

Van Orsouw vertrekt als wethouder, Warris en Van den Bergh nieuw in College?

Politiek 2.135 keer gelezen

GroenLinks is mogelijk de opvolger van Beter Oss in het Osse college van B&W. De komende weken zal formateur Jan van Vucht de formerende partijen VDG, CDA, VVD en GroenLinks begeleiden bij het proces, de wijze van samenwerking, de inhoud van een coalitieakkoord en de vorming van een nieuw college.  

Informateur Irma Woestenberg: “De mogelijke toetreding van GroenLinks betekent dat er tussen de partijen in de coalitie vrij grote inhoudelijke verschillen zijn, groter dan in de huidige coalitie. De verschillen zijn het grootst bij het thema mobiliteit en in de ambities voor klimaat, energie en groen. Met name de noordelijke ontsluitingsweg zal een spannend punt in de onderhandelingen vormen. De informateur heeft echter de overtuiging dat de beoogde partijen, als ze in de onderhandelingen de verschillen weten te overbruggen, in de geadviseerde combinatie een stevige coalitie zullen vormen en een sterk en collegiaal bestuursteam op de been kunnen  brengen.”

Wethouders
De voorkeur in de nieuwe coalitie is dat VDG als grootste partij twee wethouders levert. Frank den Brok is er één van en Kees van Geffen blijft mogelijk aan. Thijs van Kessel (VVD) is dan het derde gezicht. Nieuwe namen zijn -als de formatie slaagt- Ossenaren Sidney van den Bergh (CDA) en Dolf Warris (GroenLinks). Laatstgenoemde wil echter nog niet teveel op de zaken vooruit lopen. “De extra zetel die we hebben door de verkiezingen, is een mooi signaal. Het is nu ook erg fijn dat andere coalitiepartijen vertrouwen in GroenLinks en onze koers hebben. Het zal tijdens het formatieproces moeten blijken of we elkaar vinden. Het is nog te vroeg om te juichen.”


Sidney van den Bergh.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant