Afbeelding

Podiumplaatsen voor studenten tijdens finale Skills Heroes

Zakelijk 191 keer gelezen

UTRECHT | De finalewedstrijden voor Skills Heroes vonden 31 maart en 1 april plaats in Utrecht. In totaal streden 23 studenten van het nieuwe Koning Willem I College voor de titel beste vakman, vakvrouw of vakteam: dertien studenten van het huidige Koning Willem I College en tien studenten van het huidige De Leijgraaf. Het resultaat was zes keer goud, vier keer zilver en drie keer brons. 

Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden. Variërend van autotechnicus en bloembinden tot stukadoor en grafisch ontwerpen. Doel van deze vakwedstrijden is om aanstormend vaktalent een podium te geven en beroepsonderwijs naar een hoger niveau te tillen. Ruim 650 mbo-talenten uit heel Nederland gingen twee dagen lang de competitie met elkaar aan in meer dan 50 wedstrijdrichtingen tijdens Skills The Finals. Bezoekers konden de finalisten live in actie zien en deelnemen aan de LOB Experience: 70 doe-activiteiten bedoeld voor vmbo-leerlingen waarmee zij beroepen leerden kennen en zelf konden ervaren. 

Uitslagen
Uit de gemeente Oss pakte Femke Arts de derde plaats bij het onderdeel Handhaver Toezicht en Veiligheid. Uit Bernheze werd ‘kok’ Miryanne Miryanne Ruijs derde. Dylan Pittens uit Nistelrode werd tweede in de categorie ‘Electrotechnicus gebouwen’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant