Afbeelding

Tentoonstelling ‘Buitengewone geschiedenis. Transgender in Nederland’

Algemeen 391 keer gelezen

OSS | Wethouder Kees van Geffen en Alex Bakker openen dinsdag 19 april om 16.00 uur de tentoonstelling ‘Buitengewone geschiedenis. Transgender in Nederland’. Het werk is tot en met woensdag 15 juni te zien in het gemeentehuis. De tentoonstelling vertelt het verhaal van de lange weg van uitstoting en vooroordelen naar emancipatie en erkenning van transgender personen.

Zeventig jaar geschiedenis komt samen in een visueel rijke tentoonstelling met levensgrote portretfoto’s, filminterviews en unieke voorwerpen. Persoonlijke verhalen laten de moed zien, die mensen hebben (gehad). En de manieren waarop zij hun vrijheid hebben bevochten om zichzelf te zijn. Daarbij gaan en gingen zij dwars tegen maatschappelijke beelden en verwachtingen in.

Reizende tentoonstelling
‘Buitengewone Geschiedenis. Transgender in Nederland’ is een reizende tentoonstelling van IHLIA LGBTI Heritage. De curator is historicus Alex Bakker. De tentoonstelling was vanaf 2021 al te zien bij IHLIA in Amsterdam, het Vrijheidsmuseum in Groesbeek en Rozet in Arnhem. Na gemeente Oss reist de tentoonstelling verder naar ECI Cultuurfabriek in Roermond, gemeente Zwolle en de TU in Eindhoven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant