<p>Een Chinook laag over de Maas bij de pont van Megen. (Foto: Gerard Beck)</p>

Een Chinook laag over de Maas bij de pont van Megen. (Foto: Gerard Beck)

Pontjesdagen: een weekend zigzaggen over en langs de Maas

  •   keer gelezen

Na het succes van vorig jaar worden dit jaar op zaterdag 30 april en zondag 1 mei voor de tweede keer de Pontjesdagen georganiseerd. Het initiatief van de gemeenten Oss, Altena, Heusden, Maasdriel, ’s-Hertogenbosch, West Maas en Waal, Wijchen, Zaltbommel en het Waterschap Aa en Maas kan bijna niet toepasselijker samenvallen dan met de opening van het vaarseizoen van de voet- en fietsveertjes.

Op de fiets of te voet zigzaggend door het gebied van Woudrichem tot Wijchen, met de vele recreatieve voet- en fietspontjes, die een centrale plek innemen tijdens deze Pontjesdagen. Over een traject van zo’n 90 kilometer kun je zelf een route uitstippelen, door Gelderland en Brabant. Bezoek pareltjes langs de Maas zoals vestingstadjes Woudrichem, Heusden, Batenburg, Ravenstein en Megen en grotere steden als ’s-Hertogenbosch en Oss. Daarnaast vind je er tal van authentieke Maasdorpjes en verschillende watersport- en natuurgebieden direct aan de Maas maar ook bos-, heide- en duingebieden iets verder van het water.

Overtocht met een speciaal tarief
Bezoekers die op deze dagen gebruik maken van de pontjes betalen slechts 0,50 euro per overtocht. De deelnemende ondernemers zorgen voor aantrekkelijke rustplekken en een aantal van hen spelen sympathiek in op dit evenement en bieden wat extra’s waarmee de beleving dat weekend in dit bijzondere gebied nog mooier wordt. Blijf op de hoogte via www.pontjesdagen.nl of volg www.facebook.com/Pontjesdagen.

Meer berichten