Bert van der Burgt, Ko van Lith en wethouder Kees van Geffen.
Bert van der Burgt, Ko van Lith en wethouder Kees van Geffen.

Osje van Verdienste voor Bert van der Burgt en Ko van Lith

Sport 2.034 keer gelezen

OIJEN | Locoburgemeester Kees van Geffen reikte zaterdagavond een Osje van Verdienste uit aan Bert van der Burgt en Ko van Lith. Zij ontvingen deze onderscheiding bij hun afscheid als voorzitter en vicevoorzitter van MOSA’14 in Oijen.

Bert van der Burgt is bijna 40 jaar voorzitter geweest van OVC’63, de voetbal- en korfbalclub uit Oijen. Ko van Lith is bijna 30 jaar voorzitter geweest van voetbalclub Macharen. Beiden hebben bijzonder veel energie en aandacht gestoken in de totstandkoming van de fusie die heeft geleid tot een nieuwe voetbalverenging MOSA’14. Ook hebben zij zich ingezet voor de herbouw van de accommodatie van MOSA’14. Beiden vinden tijd om het stokje over te geven aan de jongere generatie en nemen nu dan ook afscheid als voorzitter (Van der Burgt) en vicevoorzitter (Van Lith). Huub de Jong is de opvolger als nieuwe voorzitter.
“Bert en Ko hebben iets unieks neergezet”, aldus wethouder Kees van Geffen zaterdag op het Oijense sportpark. “Er wordt bij meer clubs gesproken over een fusie, maar jullie hebben het voor elkaar gekregen en bovendien erg snel.”
Het Osje van Verdienste is één van de officiële onderscheidingen van de gemeente Oss om de inzet van personen voor de Osse gemeenschap te waarderen. Naast deze waardering werd het duo door de KNVB gekroond tot Lid van Verdienste. Datzelfde geldt voor Berton Remmits, die 27 jaar actief was bij de club.

Bert van der Burgt, Berton Remmits en Ko van Lith werden benoemd tot Lid van Verdienste van de KNVB.
Afbeelding
Een wedstrijd tussen 'Macharen' en 'Oijen' op de afscheidsdag van Ko van Lith en Bert van der Burgt.
Een wedstrijd tussen 'Macharen' en 'Oijen' op de afscheidsdag van Ko van Lith en Bert van der Burgt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant