Korfbalvereniging DOT Oss.

Korfballers DOT walsen eenvoudig over Tiel’72 heen

Sport 356 keer gelezen

TIEL | Na het feestgedruis van vorige week vanwege het behaalde kampioenschap en de promotie, werd afgelopen zaterdag al meteen de veldcompetitie hervat. DOT trad aan tegen het normaal stugge Tiel’72.

DOT begon scherp aan de wedstrijd en nam al snel een voorsprong. De schade bleef voor Tiel’72 nog enigszins beperkt bij rust was de stand 6-9 in het voordeel van de Osse korfballers. Opmerkelijk was dat bij rust alle 8 de basisspelers van DOT al op het scoreformulier stonden. Scherp blijven en de voorstand uitbreiden, was de opdracht van coach Steffens. DOT was veel sterker dan het machteloze Tiel’72 en hoefde niet eens voluit te spelen om toch de voorsprong verder uit te breiden. In de eerste 20 minuten na rust scoorde DOT eenvoudig nog negen maal, terwijl Tiel’72 hier slechts één doelpunt tegenover kon zetten. Uiteindelijk kwam Tiel’72 nog iets terug en floot arbiter Bijl af bij een einduitslag van 12-20. Routinier Heesbeen moest vanwege een lichte blessure toekijken vanaf de bank. Wel was hij trots op zijn teamgenoten. “Ik zie een volwassen spelend DOT, met als mooi pluspunt dat iedereen meedeelde in de score, zelfs alle invallers.” Topscoorders aan Osse zijde werden Cas Husterman en Naomi Hommeles met beiden 4 goals. Door de overwinning van DOT gaan ze Tiel’72 voorbij op de ranglijst en stijgen ze naar een derde plaats.
Volgende week speelt DOT voor eigen publiek thuis tegen het makkelijke scorende Duko uit Duiven. In de eerste ontmoeting verloor DOT met 24-19. De Osse korfballers mogen dus in eigen huis op zoek naar revanche.