Afbeelding
Foto: Hans van der Poel

Alessandro de Marco zet levenswerk van Hanneke en Bo voort met overname Amici d’Italia

Zakelijk 8.678 keer gelezen

OSS | Alessandro de Marco heeft per 1 april Amici d’Italia aan de Houtstraat 2D in Oss overgenomen. Met Gabriele Torissi komt er een nieuwe kok achter het fornuis te staan. “Ik zal me met ziel en zaligheid inzetten om het levenswerk van Hanneke en Bo voort te zetten”, aldus De Marco. “Dit doe ik met een team van vakmensen.”

Alessandro de Marco: “Onze familie heeft sinds het begin van de coronacrisis een hoop voor de kiezen gekregen. Op 28 maart, de dag die de feestelijke opening zou moeten worden van IJssalon Alessandro werd Hanneke de Marco in het ziekenhuis opgenomen. Hanneke is de vrouw van mijn vader en de eigenaresse van Amici d’Italia. Twee jaar van onzekerheid en herstel volgde. Twee jaar waarin we met onze horecazaken af en aan in lockdown waren. Twee jaar waarin Anna, mijn zus, alle zeilen heeft bijgezet om te voorkomen dat Amici d’Italia zou vallen. Dat is gelukt. Amici d’Italia bestaat nog steeds. Inmiddels weten we dat Hanneke niet meer terug zal keren in de rol die ze had. Ook mijn vader trof het noodlot, na een kort ziekbed stierf hij op 31 december aan de gevolgen van keelkanker. Na deze aaneenschakeling van verdriet is het nu tijd voor een frisse wind, ons te herpakken en vooruit te kijken.”
Anna blijft tot de zomer nauw betrokken bij Amici d’Italia. “Daarna gaat ze aan de Hotelschool van Maastricht haar studie hervatten. Ik hoop natuurlijk voor die tijd een gedegen vervanger voor haar te vinden. Wat niet makkelijk zal zijn.”
Een doel heeft De Marco zeker: “Onze gasten voelden zich welkom, het menu was goed en de kwaliteit consistent. Gewoon goed eten, van pure ingrediënten met de smaken uit Italië was haar visie. Die ga ik voortzetten. Met elke maand een nieuw maandmenu naast een vaste kaart. Verder is het mijn wens om meer samen te werken en om Oss het Italiaanse restaurant met allure terug te geven dat de Ossenaar verdient.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant