Advertorial

Het wereldnieuws bepalend voor de Bitcoin koersen

  •   keer gelezen

Dat veel mensen een investering in cryptocurrency (en dan met name in Bitcoins) overwegen, zal vrijwel niemand ontgaan zijn. Een Bitcoin investering is zeer in trek op dit moment. De crypto markt is dusdanig toegankelijk dat het mogelijk is om op ieder moment deze investering te doen. Het is echter zeker niet het geval dat ieder moment ook daadwerkelijk het beste moment is om deze stap te zetten. Het wereldnieuws is bijvoorbeeld sterk bepalend voor de Bitcoin koersen. We leggen uit hoe dit zit.

Waarom Bitcoin investeringen enorm populair zijn op dit moment

De snel gestegen populariteit van Bitcoin investeringen zijn goed te verklaren. De crypto markt vult immers voor veel mensen een gat op die de traditionele financiële markten laten vallen. Het laten groeien van spaargeld door het bedrag onder te brengen bij een bank is tegenwoordig vrijwel niet meer mogelijk. De meeste banken vragen er immers een vergoeding voor in vorm van een negatieve rente. Deze beweging motiveerde veel mensen om te kijken naar alternatieven om hun spaargeld te laten groeien. Een van de alternatieven die gevonden werden is het handelen en/of beleggen in cryptocurrency. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat deze keuze niet zonder grote risico’s is. De succesverhalen van eerdere Bitcoin investeringen bieden geen garantie voor de toekomst.

Steeds eenvoudiger om een Bitcoin investering te doen

De toegankelijker geworden crypto markt maakt het steeds eenvoudiger om een Bitcoin investering te doen. In het verleden konden geïnteresseerden hiervoor uitsluitend terecht op onbekende buitenlandse websites. Tegenwoordig zijn er exchanges en andere initiatieven zoals bitcoin profit ook gericht op de Nederlandse markt. Dit betekent dat het relatief eenvoudig is om de crypto markt te betreden. Het is echter wel van het grootste belang om een overwogen keuze te maken met betrekking op het moment om deze stap te zetten.

Dit zijn de beïnvloedende factoren voor de Bitcoin koersen

Het beste moment om een Bitcoin investering te doen is als de koers op z’n laagst is. Het is daarna de kunst om het digitale geld weer van de hand te doen als de koers op zijn hoogst staat. Uiteraard zijn dit soort momenten zeer lastig te bepalen. Dit kan zeker niet zonder de beïnvloedende factoren voor de Bitcoin koersen goed in de gaten te houden. De ontwikkelingen in de wereld spelen hierin een zeer belangrijke rol. Een economische situatie, een uitbraak van een pandemie of de uitbraak van een oorlog zal directe gevolgen hebben op de Bitcoin koersen. Daarnaast speelt de berichtgeving op social media een rol. De Bitcoin koersen bewegen bijna mee op de posts van een influencer als Elon Musk. Dit betekent niets anders dan dat deze beïnvloedende factoren het beste 24/7 in de gaten gehouden kunnen worden. Het wereldnieuws is immers bepalend voor de Bitcoin koersen en zoals we allemaal weten staan de ontwikkelingen in de wereld nooit stil. 

Meer berichten