Gert Borneman in actie. Naast hem Ton Hulshof, Mari de Groot en rechts Ben Coolen.
Gert Borneman in actie. Naast hem Ton Hulshof, Mari de Groot en rechts Ben Coolen.

Boules de Boeuf wil groeien: ‘Iedereen kan boulen’

Sport 1.391 keer gelezen

OSS | De Osse pétanquevereniging Boules de Boeuf heeft qua accommodatie niets te klagen. Met twaalf binnen- en dertig buitenbanen en een prachtige, ruime kantine ziet alles er piekfijn uit. Met het 40-jarig bestaan in januari 2023 heeft de club aan de Macharenseweg 20 nog wel een wens. “We zouden graag nog wat willen groeien qua ledenaantallen”, aldus voorzitter Gert Borneman.

door Leon Voskamp

In de grote hal van Boules de Boeuf is graffitikunstenaar Bart de Ruijter van BME Graphics bezig met een enorme muurschildering in Franse stijl. Het past bij de wensen van de Osse vereniging om de leden te blijven verrassen. 

Accommodatie
Ben Coolen helpt De Ruijter regelmatig en kijkt met trots naar de accommodatie. “Ik ben twee keer ‘bouwpastoor’ geweest. Eerst zaten we achter de sporthal in Ussen en vervolgens zijn we verhuisd naar de ingang van de Rusheuvel. Daar begonnen we eerst buiten, vervolgens bouwden we zeven binnenbanen en daarna een houten kantine. Het zag er fantastisch uit. Vanwege de nieuwe plannen voor het sportpark moesten we echter verhuizen, maar onze huidige locatie is ook geweldig. Het is zelfs zo dat er 15.000 mensen jaarlijks naar Boules de Boeuf komen. Niet alleen onze eigen leden, maar ook andere bedrijven of bedrijven die hier feest vieren in de kantine en daarnaast een lekker potje boulen.”

Sociaal
Voorzitter Gert Borneman beschrijft Boules de Boeuf als een sociale vereniging. “We zijn een recreatieve club met een kleine competitiepoot. Het gaat er bij ons om dat je hier je hobby kunt uitoefenen en na afloop gezellig samen iets kan drinken en kletsen. Daar hebben we een prachtige accommodatie voor. De coronatijd was voor veel van onze leden een erg vervelende tijd. Ze konden hier niet terecht en daardoor mis je de vele sociale contacten. Gelukkig is dat nu achter ons en we zien weer lachende gezichten op ons complex.”

Leden
De vereniging heeft ongeveer 165 leden. Dat is de laatste jaren redelijk stabiel gebleven, maar Boules de Boeuf wil wel groeien. Zo worden er regelmatig kennismakingsmiddagen- en avonden georganiseerd. Borneman: “Iedereen is hier welkom. Over het algemeen hebben we oudere leden, maar er zijn ook jongeren die graag pétanque spelen. Het mooie van de sport? Het wordt in Nederland weleens weggedrukt als campingsport, maar daarmee doe je pétanque tekort. Het is een behendigheidssport waar tactisch veel bij komt kijken. Iedereen kan boulen, maar om echt goed te worden, vergt dat vele trainingsuren.”

Meer informatie
Wil je een keer komen ervaren hoe het is bij Boules de Boeuf? Geïnteresseerden mogen een maand gratis meespelen en daarna beslissen of ze lid willen worden. Voor 65 euro per jaar kun je 6 dagen per week spelen. Kijk voor meer informatie op www.boulesdeboeuf.nl. “We hopen mensen te mogen verwelkomen. Nieuwe leden worden van harte welkom geheten en goed begeleid”, sluiten bestuursleden Mari de Groot en Ton Hulshof af.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant