Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans breit voor kunstwerk De Levende Vlag.
Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans breit voor kunstwerk De Levende Vlag.

De Levende Vlag in Berghem en jij kunt zelf een lapje aanleveren

  •   keer gelezen

BERGHEM | Het bijzondere kunstwerk De Levende Vlag komt naar Berghem. Op donderdag 5 mei reist dit community art project naar De Berchplaets aan de Sportstraat 3. De Levende Vlag is onderdeel van het bevrijdingsprogramma 

De Levende Vlag is een gezamenlijk kunstwerk, dat al enige tijd rondreist in Nederland. Ook de komende jaren wordt het kunstwerk aangevuld met zelfgemaakte lapjes uit het hele land. Ter gelegenheid van de nationale 5 mei-viering, waarvoor gemeente Oss dit jaar de gastgemeente is, strijkt dit speciale project neer in Berghem. Ook burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans kon de kans niet laten liggen om ook een lapje stof te leveren aan De Levende Vlag.
Iedereen kan een lapje aanleveren voor de Levende Vlag. Je kan het lapje haken, breien of naaien in een eigen stijl in één kleur uit de Nederlandse vlag. Keuze van het materiaal of formaat is helemaal vrij, als het maar een rechthoek of een vierkant is. Lever je gemaakte lapjes in op 5 mei tussen 11.00 uur en 15.00 uur in De Berchplaets. Haak of brei ook ter plaatse mee aan een stukje vlag.
In 2025 willen de makers van het project bij 80 jaar bevrijding een vlag presenteren van 30 x 45 meter.

Meer berichten