Alessandro de Marco gaat het winnende ijs in productie brengen.
Alessandro de Marco gaat het winnende ijs in productie brengen.

Leerlingen en werknemers Het Hooghuis mogen ijssoort bedenken

Algemeen 934 keer gelezen

OSS | Dit jaar bestaat Stichting Carmelcollege 100 jaar. Een mooie mijlpaal voor de moederorganisatie van Het Hooghuis, die vanuit de scholengroep wordt gevierd met een heuse feestweek. In de week van 30 mei worden alle leerlingen en collega’s getrakteerd op een verkoelende traktatie. Maar daar kan de scholengroep nog wel wat hulp bij gebruiken.

Carmel zorgde 100 jaar geleden voor vrijheid van onderwijs. Waar katholieke middelbare scholen eerst alleen toegankelijk waren voor de rijken, maakte de oprichting van het eerste Carmelcollege in Oss middelbaar onderwijs ook mogelijk voor kinderen uit arbeidsgezinnen. De drijfveer dat iedereen recht heeft op onderwijs maakt Het Hooghuis trots om onderdeel te zijn van Stichting Carmelcollege.

Limited Edition Hooghuis ijs
Vandaag de dag geven de scholen van Het Hooghuis kleur aan het leven van alle leerlingen en medewerkers. Om te bewijzen dat het kleurrijke onderwijs naar meer smaakt, daagt de scholengroep alle leerlingen en collega’s van Het Hooghuis uit om zelf een bonte ijssmaak te bedenken. Van zwart yoghurtijs met discodip, tot blauw aardbeienijs met kruidnootjes. Maak het zo gek als je wilt, want dit is je kans om jouw eigen kleur toe te voegen aan het rijke kleurenpalet van Het Hooghuis. Natuurlijk mag je ook inspiratie halen uit je bestaande lievelingsijsje.

Wie wordt de ijskoning of ijskoningin?
Uit alle inzendingen zal een vakkundige ijsjury een eerste selectie maken. IJsmeester en oud-leerling van ZuidWest Alessandro de Marco, van IJssalon Alessandro, maakt uiteindelijk de winnaar bekend. Hij zal de winnende smaak in productie brengen en de bedenker van het ijsje daar zelfs bij laten helpen. In de feestweek van Stichting Carmelcollege komt Alessandro met zijn ijskar langs alle scholen, om iedereen de nieuwe speciale smaak te laten proeven. Dus laat je creativiteit de vrije loop en geef je zelfbedachte ijssmaak vóór dinsdag 17 mei door via www.hethooghuis.nl/koele-prijsvraag/.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant