Luuk Verhoeven aan het koken.
Luuk Verhoeven aan het koken.

De Poort van Megen uniek restaurant op prachtige locatie

Zakelijk 2.032 keer gelezen

MEGEN | De ooievaars klepperen op de Gevangentoren, toeristen fietsen over de dijk en wandelaars verkennen het oude stadje. Zittend in de zon op het vernieuwde terras van Restaurant De Poort van Megen aan de Torenstraat 28 is het goed toeven. Een jaar geleden opende eigenaar/chefkok Luuk Verhoeven de deuren van zijn restaurant. De Megenaar blikt terug op een prachtig jaar en is erg positief over de toekomst.

Tijdens zijn koksopleiding liep Verhoeven stage bij Op de Poort. Hij leerde er veel, en deed in de daaropvolgende jaren ervaring op bij andere restaurants. Zo werkte hij jarenlang bij restaurant Buitengewoon in Oss en daarna startte hij Jack’s Foodbar in Den Bosch mee op. “Mijn doel was om Jack’s Foodbar nog succesvoller te maken, totdat Eddy Muller van Op de Poort -mijn buurman- aangaf dat hij een andere uitdaging aanging. Hij vroeg me of ik de zaak over wilde nemen. Ik heb er een zomer over nagedacht en veel met mijn vrouw overlegd. Nadat ik ‘ja’ had gezegd, begon het project pas echt. Zo hebben we een architect uit Megen in de hand genomen en kregen we op 1 mei 2021 de sleutel. In drie weken tijd hebben we ongelofelijk veel werk verricht. Met dank aan alle steun van Megenaren is het gelukt. Het eindresultaat is precies zo geworden zoals wij hadden gehoopt.”

Entourage
Het pand heeft een modern jasje gekregen, maar ademt geschiedenis. Er hangen oude foto’s en er zijn veel historische elementen te zien, zoals de oude cel. “Het is een restaurant met een heel mooi verhaal. Gasten zijn geïnteresseerd in een stuk geschiedenis en wij vertellen er met passie over. Deze unieke plek op een prachtige locatie is de voornaamste reden geweest om hier te starten.”

Eten
Je gaat natuurlijk niet alleen voor de sfeer naar een restaurant. Bij De Poort van Megen staat de kwaliteit van eten bovenaan. “Zoals wij hier koken, zie je nergens in de hele omgeving. Als we het bord op tafel zetten, zie je gasten denken: ‘Hoe hebben ze dit voor elkaar gekregen?’. We hebben een internationale keuken met Aziatische tonen. Vers, gezond en ambachtelijk staat centraal. Alles maken we zelf, ook de sauzen. Een goed stuk vlees en vis vinden veel gasten belangrijk en dat hebben we, maar groente krijgt steeds meer een hoofdrol. We maken de mooiste en lekkerste creaties met pure en herkenbare smaken. Ook dagen we gasten uit om nieuwe smaken te beleven.” De Poort van Megen heeft een uitgebreid aanbod aan bieren, zoals van de Muifelbrouwerij.

1 jaar
Vanwege het 1-jarig jubileum is er de maand mei koffie met huisgemaakt appelgebak voor 5 euro. “We zijn heel tevreden hoe het nu gaat. Door onze uitstekende prijs-kwaliteitverhouding hebben we tevreden gasten en door mond-tot-mondreclame zien we een duidelijke groei. We willen de gast blijven verrassen door te vernieuwen en creatief te koken. We hopen met ons geweldige team -waaronder Thea Muller, Evy en Joost- dat nog meer mensen ons komen ervaren.”

Meer informatie
Bereikbaar via (06) 11 88 16 42 of info@depoortvanmegen.nl. Meer info op www.depoortvanmegen.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant