Foto:

Gasunie Ravenstein opent op 21 mei de deuren voor publiek

  •   keer gelezen

RAVENSTEIN | Gasunie Ravenstein houdt zaterdag 21 mei een open dag ter ere van het 50-jarig bestaan. Het compressorstation werd in 1970 in gebruik genomen, maar vanwege het coronavirus kon er de afgelopen twee jaren geen aandacht aan het jubileum worden besteed. 

Nu doet Gasunie Ravenstein dat alsnog. Het gebeurt niet vaak dat gasstations open worden gesteld voor publiek. Omwonenden en belangstellenden kunnen tijdens de open dag via een uitgestippelde route het terrein verkennen. Naast uitleg over de gasinstallatie krijgen bezoekers ook informatie over andere energiedragers, zoals waterstof. Want aardgastransport en -opslag vormen nog altijd de kernactiviteit, maar inmiddels richt het staatsbedrijf zich ook op andere energiebronnen. Verder wordt er tijdens de dag stilgestaan bij de bomaanslag in 1972. De aanslag zorgde destijds voor veel schade. Er vielen geen slachtoffers. Opgave voor de open dag is verplicht en kan tot 16 mei, via een aanmeldformulier op de website gasunie.nl/opendagravenstein.
De organisatie van de open dag roept bezoekers op zoveel mogelijk samen te reizen of de fiets te nemen. Er is een pendelservice vanaf een aantal openbare parkeerterreinen in de buurt.

Meer berichten