Jon van Eerd brengt Harrie Vermeulen terug naar De Lievekamp.  © AV Fotoreportages
Jon van Eerd brengt Harrie Vermeulen terug naar De Lievekamp. © AV Fotoreportages (Foto: © AV Fotoreportages)

Jon van Eerd brengt Harrie Vermeulen naar Oss

  •   keer gelezen

OSS | Jon van Eerd brengt zijn populaire karakter Harrie Vermeulen op dinsdag 17 mei terug naar theater De Lievekamp met de voorstelling ‘Harrie neemt de benen’. In de spiksplinternieuwe komedie laat Van Eerd zich, omringd door een topcast, weer van zijn beste kant zien. Kaarten zijn te koop via www.lievekamp.nl.

Een leuke en inspirerende plek is voor acteur en schrijver Jon van Eerd altijd het uitgangspunt bij zijn voorstellingen waarin de komische figuur Harrie Vermeulen de hoofdrol speelt. “Bij het schrijven van een nieuwe voorstelling is de plek vaak het uitgangspunt. De ene keer is dat een boot of een hotel. Dit keer is dat een politiebureau. Het blijft na al die jaren nog steeds boeiend om met Harrie aan de gang te gaan. Het leuke vind ik om het publiek op het verkeerde spoor te zetten. Aan het einde heeft de voorstelling altijd een leuke twist als verrassing.”
In Harrie neemt de benen krijgen politieagenten Harrie Vermeulen en zijn neef Barrie Vermeulen de opdracht een illegaal huis van plezier op te rollen. Maar, de schurken zijn niet voor één gat te vangen. De befaamde Madame Claude en haar assistente Bibs, zijn de twee niet al te snuggere dienders steeds weer te vlug af. Ondanks het feit dat de hoofdcommissaris in alle wanhoop besluit de zaak te sluiten, geven Harrie en Barrie niet zomaar op. Talloze vermommingen, plannetjes en draaiboeken komen voorbij. Zo doen ze zich voor als loodgieter, Tupperware-verkopers, paaldansers of Harrie Krishna collectant. Naast Jon van Eerd zijn acteurs Arie Cupé, Joey Schalker en Margo Dames te zien in de voorstelling.

Meer berichten