De vernieuwde Koppelinck in Geffen.
De vernieuwde Koppelinck in Geffen.

Wethouder Frank den Brok opent vernieuwde Koppelinck in Geffen

  •   keer gelezen

GEFFEN | Multifunctioneel Centrum De Koppellinck in Geffen is verbouwd. Wethouder Frank den Brok verricht op zondag 15 mei om 10.30 uur de feestelijke opening van het vernieuwde gebouw. De opening is tevens de aftrap van de open dag in De Koppellinck en Het Oude Klooster. 

De glazen voorgevel van de ingang is naar voor geplaatst. Zo is ruimte gemaakt voor een extra trap naar de eerste verdieping. Dat was nodig omdat de andere trap midden in het multifunctionele gedeelte van het gebouw ligt. ’s Avonds gaf dat overlast bij activiteiten. Met de vooruitgeschoven ingang en nieuwe trap is dat nu opgelost. Sinds de verbouwing is er in De Koppellinck een afgesloten horecagedeelte. Hier kunnen gebruikers na een activiteit een kopje koffie of glaasje drinken. Deze verbetering van de horeca maakt het dorpshuis aantrekkelijker voor verenigingen. Bij de verbouwing is ook de ventilatie in het gebouw verbeterd en een verzakking van de bouwconstructie opgelost.
Tegenover De Koppellinck ligt Het Oude Klooster, een ontmoetingsplek voor ouderen uit Geffen. Op zondag 15 mei is er in beide gebouwen een open dag van 10.30 tot 14.00 uur met presentaties van verenigingen en organisaties. Deze gezamenlijke open dag markeert het begin van de samenwerking tussen De Koppellinck en Het Oude Klooster. In de toekomst gaan beide organisaties meer samenwerken om nog meer mensen naar De Koppellinck te trekken.

Meer berichten