Rescueland bij Geffense Plas spectaculaire middag

  •   keer gelezen

OSS | De Reddingsbrigade Oss bestaat 50 jaar en daarom toveren ze zondag 22 mei de Geffense Plas in Oss om tot Rescueland. Deze dag is voor jong en oud. “Samen met alle hulpdiensten uit de regio verzorgen wij een dag om nooit te vergeten.”

Naast de Reddingsbrigade zijn bij de Geffense Plas de politie, brandweer en Regionale Ambulancevoorziening (RAV) aanwezig. De brandweer staat er onder andere met een hoogwerker, tankautospuit, waterwagen, hulpverleningsvoertuig, oppervlaktewaterreddingsteam en brandweervaartuig. RAV met een ALS-ambulance, Rapid Responder, calamiteitenvoertuig en piket voertuig, de politie met een ME-voertuig, politiemotor, noodhulpvoertuig en Mobiel Media Lab.

Activiteiten
De organiserende Reddingsbrigade biedt het publiek een informatieve en spectaculaire middag met de volgende activiteiten:
-Vaar mee op één van de reddingsboten.
-Kijk naar demonstraties van de verschillende hulpdiensten.
-Jeugdige bezoekers kunnen op avontuur op Expeditie Rescueland.
-Kom kijken op de static show met meer dan dertig hulpverleningsvoertuigen en vaartuigen.
-Ervaar een grote oefening met alle hulpdiensten samen.

Meer informatie
De middag duurt van 13.00 tot 17.00 uur bij de Geffense Plas aan het Gielekespad 10 in Oss. De entree is 1 euro, kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis naar binnen. Parkeren is gratis, ook voor de fiets.

Meer berichten