Lezing in Bibliotheek Oss over makkelijke moestuin

  •   keer gelezen

OSS | In Bibliotheek Oss is woensdag 1 juni om 20.00 uur een lezing over de makkelijke moestuin. Het gaat om een praktische bijeenkomst onder leiding van Marcel Stokebrook van de Stadse Boeren Oss waarin de moestuin van een vierkante meter centraal staat.

Het begrip Square Foot Gardening (tuineren op een vierkante meter) bestaat al sinds 1980 en werd zo’n tien jaar geleden geïntroduceerd in Nederland door Jelle Medema die er een boek over schreef en een app ontwikkelde. Zijn methode is ideaal voor mensen die geen groene vingers hebben, maar toch een moestuin willen hebben die eenvoudig is bij te houden.
In vakken van 30 x 30 centimeter ga je aan de slag met planten die het goed doen zoals sla, rucola, boontjes, peulen en klimcourgette. En dat alles in een bak die op elk balkon past. Stadse Boer en moestuinexpert Marcel Stokebrook legt de principes uit en wijst de weg aan de hand van het boek van Jelle en de app.
De lezing is op woensdag 1 juni en begint om 20.00 uur en is aansluitend aan het inloopspreekuur van de Stads Boeren dat om de week op woensdag wordt gehouden van 19.00 tot 20.00 uur. Het inloopspreekuur en lezing zijn gratis.

Meer berichten