<p>Buitenspeeldag in de Drijvershof. (Foto: D.V.)</p>

Buitenspeeldag in de Drijvershof. (Foto: D.V.)

Op de Buitenspeeldag op 8 juni is alles mogelijk

  •   keer gelezen

Na twee coronajaren komt er binnenkort eindelijk weer een echte Buitenspeeldag. Nickelodeon en Jantje Beton roepen kinderen en volwassenen op om van de bank te komen en in de buurt een speelactiviteit te organiseren, zodat zoveel mogelijk kinderen op woensdag 8 juni gaan buitenspelen. Organiseer jij ook een activiteit, meld deze dan aan via www.buitenspeeldag.nl en zet jouw provincie op de kaart. “Samen maken we van héél Nederland één grote buitenspeelplek.” 

Benieuwd wat je op 8 juni kunt doen in Noord-Brabant? In Tilburg organiseren ze een Buitenspeeldag met als thema ‘Later als ik groot ben!!!’ en kunnen kinderen meedoen met onder andere schminken, koe melken en handboogschieten. In Oss is er een stormbaan voor alle leeftijden en zijn er allerlei wateractiviteiten. Dit zijn slechts twee van de vele activiteiten die worden georganiseerd in de provincie Noord-Brabant. Op de Buitenspeeldag is alles mogelijk. Iedereen die kinderen een dag boordevol plezier wilt bezorgen, kan meedoen. Meld je activiteit nu aan op www.buitenspeeldag.nl en ontvang een gratis ‘Hier spelen wij’-spandoek. Alle aangemelde activiteiten komen op de landkaart op de website te staan, zodat kinderen kunnen zien waar wat te doen is.  

Spelen
Wist je dat drie op de tien kinderen niet of nauwelijks buiten speelt? Nickelodeon en Jantje Beton zetten zich samen in om meer kinderen meer te laten buitenspelen en organiseren daarom jaarlijks de Nationale Buitenspeeldag. Samen roepen ze speeltuinen, buurten, ouders, scholen, clubs, bedrijven, gemeenten en iedereen die spelen leuk en belangrijk vindt op om een Buitenspeeldag-activiteit te organiseren.

Op zwart
Nickelodeon en Jantje Beton bieden ieder op hun eigen manier een helpende hand bij het creëren van spellen, speelplekken en het organiseren van speelactiviteiten. Daarnaast gaan Paramount-zenders Nickelodeon en Nick jr. ieder jaar tijdens de Buitenspeeldag op zwart om buitenspelen te stimuleren.

Meer berichten