De blaaskapel op een foto uit 2018.
De blaaskapel op een foto uit 2018.

Blaaskapel viert 25-jarig bestaan met jubileumconcert in kerk

  •   keer gelezen

OVERLANGEL | Blaaskapel ‘t KON uit Keent, Overlangel en Neerloon viert haar 25-jarig bestaan.

25 jaar geleden werd in Overlangel een blaaskapel opgericht. Dat zilveren jubileum viert de kapel op zaterdag 18 juni met een jubileumconcert in de kerk van Overlangel. Het blaasorkest bestaat voornamelijk uit leden die afkomstig zijn uit Keent, Overlangel en Neerloon. Vandaar dat indertijd gekozen is voor de afkorting van deze drie dorpen: KON. 

Feliciteren
Het jubileumconcert begint om 18.30 uur. Na afloop is er gelegenheid voor de bezoekers om het orkest en de jubilarissen te feliciteren tijdens een gezellig samenzijn tot 21.00 uur. De kapel staat onder leiding van dirigent Rinus Heinen. Met zijn 23 muzikanten staat hij deze avond garant voor een gevarieerd programma.

Feesten
De blaaskapel is destijds op initiatief van enkele leden uit het gemengd kerkzangkoor ontstaan en telt diverse leden die al 25 jaar hun partij meeblazen. In al die jaren heeft ’t KON vele feesten en evenementen opgeluisterd waaronder carnaval en het vierjaarlijks muziektheater.

Leefbaarheid
Het motto van de kapel is ‘Wat is er mooier dan samen muziek maken?’ ‘t KON is volledig ingebed in de drie dorpen Keent, Overlangel en Neerloon en levert een bijdrage aan de leefbaarheid en saamhorigheid. “We hopen op 18 juni veel mensen te zien”, aldus de vereniging in een persbericht.

Meer berichten