Aan het werk in de tuin.
Aan het werk in de tuin.

Open dag van Tuingroep Dichtbij de Tuin in Heesche Kerkweg

  •   keer gelezen

HEESCH | Tuingroep Dichtbij de Tuin van Stichting Dichterbij is meer dan twee jaar gevestigd aan de Kerkweg 2 in Heesch. Een open dag stond al gepland, maar kon door corona niet doorgaan. Op zaterdag 21 mei gaat de open dag wel door. Mensen zijn tussen 10.00 en 17.00 uur welkom om een kijkje te komen nemen.

Inmiddels is er veel gebeurd in de tuingroep. De begeleiders Esther, Helene en Stefie hebben samen met de tuinmannen en tuinvrouw hard gewerkt. De tuin achter het pand is mooi aangelegd en wordt nog steeds aangepast. Er staan bloembakken, er is flink gezaaid, er staan groenten en fruitbomen en helemaal achterin staan kerstbomen, die in december verkocht én geleased kunnen worden. Inmiddels is er ook een tunnelkas geplaatst, met meer kwetsbare planten en bloemen. Ook heeft de tuingroep een tent-serre waardoor ook met slecht en koud weer buiten gewerkt kan worden.
Producten die afgelopen jaar zijn gemaakt en al volop worden verkocht zijn houten tekstborden, pindakransen voor vogels, jam, sappen, chutney en calendula-zalf. Allemaal van eigen makelij uit eigen tuin en keuken. Er is nog meer te koop, “maar dat moeten de mensen zelf maar komen bekijken”, zegt Esther. Ze is trots op de groep wat ze met z’n allen, ondanks alle beperkingen door corona, voor elkaar hebben gekregen. “Normaal komen er zo’n 12 mannen op een dag werken. Door corona moest dat teruggebracht worden naar 4, toen 8 en inmiddels kunnen we weer de volle groep ontvangen op onze dagbesteding.” Meer informatie op www.facebook.com/dichtbijdetuin.

Meer berichten