<p>Ineke van den Heuvel.</p>

Ineke van den Heuvel.

Groot deel opbrengst ‘Ik luister ook naar zuster’ naar De Oase

  •   keer gelezen

OSS | Ze werkte 42 jaar in verschillende zorginstellingen en in de thuiszorg. In al die jaren maakte ze veel verdrietige dingen mee, maar ook vrolijke momenten. Haar belevenissen uit de zorg heeft Ineke van den Heuvel uit Oss op papier gezet. Haar boek ‘Ik luister ook naar zuster’ is sinds vorig jaar voor 10 euro te koop en de laatste exemplaren liggen bij Boekhandel Derijks. Een groot deel van de opbrengst gaat naar Hospice De Oase.

De onderwerpen zijn heel divers. “Trieste verhalen van mensen die helaas zijn overleden maar ook over mensen die ernstig ziek waren. Vanwege de privacy gebruik ik nooit namen. Ik beschrijf ook hele opmerkelijke zaken, zoals de politie die op ‘bezoek’ kwam. In de zorg heb ik ook heel veel vrolijke dingen meegemaakt en leuke mensen ontmoet. Dat was voor altijd het mooie van het vak. Je komt zoveel mensen tegen en je bouwt een hechte band op.”
Haar boek is heel herkenbaar voor zorgmedewerkers, maar ook geschikt voor anderen. “Ik schrijf ook hoe de zorg zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld. Vroeger werkten we bijvoorbeeld op het gebied van administratie nog met kaartenbakken, nu gaat alles digitaal.”
Het boek bestellen kan ook door te mailen naar ikluisterooknaarzuster@hotmail.com.

Meer berichten