Michelle Ulijn.
Michelle Ulijn.

Hooghuis-leerling Michelle Ulijn wint talentenwedstrijd PROfessionals

  •   keer gelezen

OSS/SCHIJNDEL | Woensdag 18 mei was een mooie dag voor Michelle Ulijn van Het Hooghuis locatie De Singel, toen ze de eerste editie van de talentenwedstrijd PROfessionals won. 

In een spannende finale nam ze het op tegen negen andere leerlingen uit de regio. De wedstrijd vond plaats op het Elde College in Schijndel. Tijdens de voorrondes op haar school in Oss bemachtigde Michelle een plek in de finale van talentenwedstrijd PROfessionals in Schijndel. De wedstrijd daar werd feestelijk geopend door de wethouder. Daarna lieten de leerlingen hun talenten zien in de categorieën keuken, bakkerij en bediening. “Het driegangenmenu dat Michelle moest koken was van tevoren bekend,” vertelt docent Jeroen Luijk. “Dus hebben we samen een werkschema gemaakt, en heeft ze op school én thuis flink geoefend. De wedstrijd konden we achter de schermen volgen via een livestream, want Michelle moest het echt zelf doen.” Alsof de spanning van de wedstrijd niet genoeg was, was ook TV-kok Mounir Toub aanwezig om mee te kijken. “Michelle was ruim binnen de tijd klaar, waarna Mounir Toub kwam vertellen hoe goed ze het had gedaan.” Met lovende woorden van de jury over haar focus en structuur won Michelle de eerste prijs in de categorie keuken.
De talentenwedstrijd PROfessionals werd dit jaar voor de eerste keer georganiseerd. Het idee is ontstaan naar aanleiding van de jaarlijkse Skill Talent wedstrijd, gericht op jongeren uit het vmbo en mbo. Om leerlingen van het praktijkonderwijs dezelfde onvergetelijke ervaring te geven, werd PROfessionals bedacht. De naam verwijst naar het praktijkonderwijs en de professionaliteit die deze talentvolle leerlingen bezitten.

Meer berichten