Hoe willen en kunnen bewoners van de wijk Ruwaard vitaal zijn?

  •   keer gelezen

OSS | Ruim 2300 ouderen, die wonen in Ruwaard, kunnen vertellen wat ze willen en nodig hebben om vitaal te zijn. Hiervoor kregen ze vanaf 9 mei bezoek van vrijwilligers en professionals van verschillende organisaties. Hiermee werd het project Sociaal FITaal in de Ruwaard afgetrapt. 

De projectgroep bestaande uit het Sport Expertise Centrum, gemeente Oss, GGD, ONS welzijn en BrabantZorg is blij dat Sociaal FITaal is afgetrapt: “Juist in deze periode na de piek van het coronavirus willen we bewoners helpen op een manier die past bij de wensen en behoeften.”
Sociaal FITaal is een beweeg- en gezondheidsprogramma voor ouderen die weinig of niet bewegen, behoefte hebben aan (meer) sociale contacten en graag aan hun fitheid willen werken. Dit programma verkleint de kans op aandoeningen, sociaal isolement en sociaal emotionele klachten. Ouderen hebben in de week van 11 april een brief gekregen. De brief nodigt ze uit om deel te nemen aan een vitaliteitstest op 11 juni in wijkhuis De Haard. Na afloop van de test krijgen alle deelnemers een gesprek met een professional over de resultaten van de test. Bij elke persoon wordt gekeken waar ze behoefte aan hebben.

Meer berichten