Ravenstein.
Ravenstein.

Ontdek de ‘Vrijstaat Land van Ravenstein’ door nieuwe fietstochten

  •   keer gelezen

RAVENSTEIN | Er zijn tien nieuwe fietstochten met spelelement in het ‘Land van Ravenstein’ gelanceerd. Tijdens deze routes ontdek je welke culturele geschiedenis hier schuilgaat.     

Het Land van Ravenstein was vroeger een onafhankelijk gebied, waar godsdienstvrijheid heerste. Dankzij de unieke geschiedenis zijn er talloze kapelletjes, kerken en kloosters tijdens de routes te bewonderen. Fiets daarnaast over slingerende dijken langs de Maas en kijk uit over uitgestrekte polders en uiterwaarden. De bossen en heidevelden die je in natuurgebied De Maashorst doorkruist, maken de fietsbeleving compleet. “Deze fietsroutes hebben dan ook alles in zich”, vertelt Fabio Tat van VisitBrabant Routebureau. “Onderweg zijn er veel mooie stops te maken: strijk bijvoorbeeld neer op een gezellig   terras in één van de middeleeuwse vestingsteden aan de Maas, Ravenstein en Megen.”

Knooppunten
De fietsroutes volgen het knooppuntennetwerk en zijn te volgen dankzij de officiële knooppuntbewegwijzering, waarbij je van knooppunt naar knooppunt fietst. “Wie zich graag in de geschiedenis en cultuur van deze streek wil verdiepen, kan hiervoor de interactieve Vrijstaat Land van Ravenstein app downloaden”, vertelt Theo van Duren van Stichting Vrijstaat Land van Ravenstein. Hierin staan alle bezienswaardigheden bij de fietsroutes weergegeven.
Start
Tijdens de fietsroutes is het mogelijk om deel te nemen aan een spelelement door letters te verzamelen, die samen een woord vormen. De routeformulieren van alle fietsroutes (inclusief         kennismakingstocht) zijn te verkrijgen bij de Toeristische Informatiecentra in Oss, Megen, Ravenstein of Uden. Deelname aan een kennismakingsfietstocht met spelelement is gratis, de kosten voor de map met alle tien de ontdekkingstochten bedragen 14,95 euro. Bij het succesvol afronden van alle fietsroutes krijg je een Land van Ravenstein paspoort én een fles Vrijstaatwijn. De kennismakingsfietstocht is ook te bekijken op routesinbrabant.nl en start aan de Marktstraat in Ravenstein.

Meer berichten