Foto: Mathilde Dusol

Tennisbaan in het Osse centrum

  •   keer gelezen

OSS | Er wordt komende zondag 29 mei van 12.00 tot 17.00 uur in het centrum van Oss op de Heuvel een tennisklikbaan neergelegd. 

Op deze tennisbaan kan het winkelend publiek kennismaken met rolstoeltennis. Probeer samen een balletje over te slaan en leg met een echte sportrolstoel een parcours af. De mensen die hier het beste in zijn, winnen mooie prijzen, dus kom zeker een poging wagen. Deze activiteit is gratis en voor iedereen toegankelijk. De activiteit zal begeleid worden door een rolstoeltennis promotieteam van ROC studenten en het Sport Expertise Centrum.

Wereldtitel
Van 30 oktober tot en met 6 november vinden de Wheelchair Tennis Masters plaats in Sportcentrum De Rusheuvel in Oss. Tijdens dit evenement strijdt de top 8 van de wereld bij zowel de dames als de heren om de wereldtitel, ITF-punten en het prijzengeld. Tijdens het wereldkampioenschap worden er twee toernooien gespeeld; singles en dubbels.

Wereldtoppers
Er worden in totaal vijf hardcourt tennisbanen gelegd in het complex, met een heus centre court inclusief DJ. De namen van de deelnemende tennissers zijn nog niet bekend. In de editie van 2021 die plaatsvond in Orlando waren er 42 atleten uit alle uithoeken van de wereld. Naar verwachting zullen er bij het WK in Oss hetzelfde aantal atleten aantreden. 

Unieke kans
Tennisbond KNLTB is verheugd. “De heren hebben een evenement tijdens het ABN Amro WTT in Rotterdam maar de dames niet. Een mooie en unieke kans voor het publiek om dus Diede de Groot en Aniek van Koot in actie te zien”, aldus Erik Poel, algemeen directeur.

Promotie
Ter promotie van dit evenement gaat het SEC in samenwerking met onder andere de gemeente Oss, Team TOC, de KNLTB, het BrabantSport Fonds en ROC De Leijgraaf allerlei clinics en activiteiten verzorgen om rolstoeltennis onder de aandacht te brengen. Zo gaan ze langs bij het speciaal onderwijs, sluiten ze aan bij De Maasdijk en staan ze een paar keer in het centrum van Oss. Na zondag 29 mei is dat op zaterdag 23 juli. (Foto: Mathilde Dusol)

Meer berichten