Sandra van den Heuvel.
Sandra van den Heuvel. (Foto: )

Boek over long COVID en de impact op het leven

  •   keer gelezen

OSS | Het boek ‘Long COVID? Hoe ik dat beleef’ komt uit op 9 juni. Hierin geeft patiënt Sandra van den Heuvel aan wat dat voor haar werk, gezin en relatie betekent.

Sinds april 2021 heeft zij de diagnose long COVID. Dat betekent dat zij noodgedwongen een totaal ander leven leidt. Zelf schrijven lukt niet meer, dus heeft Sandra het gedicteerd en heeft collega Marjowella Stael het voor haar opgeschreven. Sandra is 46 jaar en woont in Oss, samen met haar man en twee puberdochters. Voor de diagnose long COVID was zij een actieve, sportieve, sociale vrouw, die gezond leefde en genoot van familie, vrienden, sporten, vakanties, wandelen en een grote dosis aan sociale gezelligheid. Ze werkte vier dagen in de week als docent en coach op Avans Hogeschool in Den Bosch. Na de diagnose is er niet veel meer over van dit mooie leven.

Zoektocht
In dit boek schetst Sandra waar ze zoal tegenaan loopt in haar dagelijkse leven. Hoe long COVID is begonnen en waar het mogelijk eindigt. Hoe dit haar leven beïnvloedt, wat ze nu fysiek en geestelijk nog wel en niet meer kan. Wat long COVID is en haar zoektocht in behandelland. Maar ook wat dat betekent voor haar grenzen en wat het haar ook gek genoeg heeft gebracht. En tenslotte maakt zij de balans op na ruim een jaar ziek zijn, wat zijn de zorgen voor als het nooit meer goed komt en vooral ook: allerlei tips en tricks voor vrienden, familie, buren en collega’s hoe om te gaan met een long COVID patiënt. 

Bekendheid
Het doel van dit boek is vooral meer bekendheid, herkenning en erkenning te geven aan de ziekte. En tevens als hart onder de riem voor iedereen die te maken heeft met long COVID. Het boek komt 9 juni uit, kost 14,95 euro en is verkrijgbaar bij alle boekhandels en alle sites, waaronder Bol.com.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u mailen naar Marjowella Stael: mstael@online.nl of Sandra van den Heuvel: sandravandenheuvel75@gmail.com.

Meer berichten