Het gebouwtje in de tuin van de pastorie.
Het gebouwtje in de tuin van de pastorie. (Foto: )

Akkermans brengt ‘Rondom de Toren van Berghem’ uit

  •   keer gelezen

BERGHEM | Bert Akkermans heeft zijn nieuwe publicatie ‘Rondom de Toren van Berghem’ uitgegeven. Het gaat over een uitgebreid archiefonderzoek naar de functie van het gebouwtje in de tuin van de pastorie.

“Het onderwerp staat al vanaf zomer 2009 op de agenda en heeft al heel wat discussie opgeleverd. Gerrit Laurenssen en ik hebben indertijd een uitgebreid archiefonderzoek uitgevoerd in het gemeentearchief, parochiearchief en bij de provincie. Daarnaast deed ik onderzoek in het kadaster, diverse kaarten en kadasterleggers, bij het Stadsarchief Oss en het BHIC in ‘s-Hertogenbosch. Hiervan is in 2011 al een verslag opgemaakt. De onderzoekers kwamen toen tot de conclusie dat het een gewoon schuurtje was, gebouwd na 1900. Recenter onderzoek leverde weer nieuwe, interessante gegevens op. Ik heb de uitgave herzien, aangevuld en gedeeltelijk herschreven.” Akkermans geeft ‘Rondom de Toren van Berghem’ in eigen beheer uit. Deze week is de publicatie verkrijgbaar bij Primera Van Alebeek in Berghem. Het verslag telt 24 pagina’s in kleur, met verklarend kaartmateriaal, situatietekeningen en foto’s.
Enkele maanden geleden gaf Akkermans samen met historicus Lambert van den Heuvel het boek ‘Berghem - Het Ontstaan van een Landschap en zijn Ontginningen’ uit. Het boek is een uitgave over de ontstaansgeschiedenis van Berghem.

Meer berichten