Ralph Kolen.
Ralph Kolen.

Theatershow ‘Stop met solliciteren, ga werken’

Algemeen 194 keer gelezen

De arbeidsmarkt heeft nog nooit zo’n tekort gehad aan werknemers. Tegelijkertijd zijn er nog veel mensen op zoek naar een passende baan of aan het oriënteren op de vervolgstap in hun carrière. Dit biedt een unieke kans om de huidige arbeidsmarkt te benutten en de stap richting jouw droombaan te maken. Daarom presenteert Stichting JobOn vanaf juni de theatershow ‘Stop met solliciteren, ga werken!’. Op 20 juni zijn de inwoners van Oss en omgeving welkom om de show te komen zien in het gemeentehuis. 

Hoe krijg je die leuke baan, de baan van jouw dromen? Theatermaker en trainer Ralph Kolen geeft het antwoord in zijn theatershow. ‘Stop met solliciteren, ga werken!’ is bedoeld voor álle werkzoekenden: mensen zonder baan, maar ook mensen die de overstap willen maken naar een nieuwe baan en de stap nog niet durven te nemen. Ralph: “Het is de kunst om de angst los te laten en kritisch te kijken naar jouw baan. Anders wordt werken een last, terwijl je uit jouw werk energie moet halen.”
Interactie, humor en muziek
Als je succesvol wilt solliciteren, neem dan de regie. Ontdek waar je talent ligt, waar je energie van krijgt en zoek werk dat daarbij past! “Je moet niet op elke vacature gaan reageren in de hoop dat je ‘ergens’ op gesprek mag komen; zoek de baan die jou past”. De theatershow geeft werkzoekenden een frisse kijk op solliciteren. Josée Blanken, operationeel directeur JobOn: “We geven mensen praktische tips, verpakt in een interactieve theatervoorstelling vol met humor en muziek en er is ruimte om te netwerken en nieuwe mensen te ontmoeten.”

Netwerken werkt
De theatershow geeft inzicht en zorgt voor uitbreiding van je netwerk. Dit is ook het motto van Stichting JobOn: Netwerken werkt. De events brengen mensen bij elkaar. Uiteraard komen de netwerktips ook aan bod in de show. Ralph: “Maar liefst 70 procent van alle vacatures worden via het netwerk ingevuld. Dus ga aan het werk. Lukt de droombaan nog niet, maak een (tussen)stap en ga aan het werk. Ook vrijwilligerswerk is een optie, in veel organisaties en ook bij JobOn kan je eventmanager worden. Na de show nemen we je mee in onze programma’s.”

Landelijke community 
Stichting JobOn is het landelijke netwerk voor iedereen dieaan zijn/haar loopbaan wil werken. Via een breed netwerk van vrijwilligers worden evenementen georganiseerd om anderen te informeren en te inspireren. Voor meer informatie kan gekeken worden op www.jobon.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant