<p>Leerling Esmee Hoogstraten, docent Marieke Sustronk, ijsmeester Alessandro De Marco, leerling Bade Kurul. (Foto: Ron Rutten)</p>

Leerling Esmee Hoogstraten, docent Marieke Sustronk, ijsmeester Alessandro De Marco, leerling Bade Kurul. (Foto: Ron Rutten)

Door leerlingen en docent zelfbedacht ijs gaat met ijskar naar de Hooghuisscholen

  •   keer gelezen

OSS | De week van 30 mei is een feestweek voor Het Hooghuis. Stichting Carmelcollege, de moederorganisatie van Het Hooghuis, bestaat dan 100 jaar. Dat wordt op verschillende manieren gevierd op de scholen van Het Hooghuis. 

Alessandro De Marco, van IJssalon Alessandro, gaat persoonlijk bij alle scholen langs met zijn ijskar. Hierin neemt hij twee bijzondere ijssmaken mee, die helemaal zelf bedacht zijn door leerlingen en een docent van Het Hooghuis. Zij wonnen de prijsvraag en mochten er zelf ook bij zijn toen hun ijssmaak voor het eerst werd gemaakt in de ijssalon. Eén van de smaken zal nog de hele zomer te krijgen zijn bij IJssalon Alessandro.

Koele ijswedstrijd
Het Hooghuis organiseerde ter ere van het 100-jarig bestaan van Carmel een ijsprijsvraag. Hieraan konden alle leerlingen en collega’s meedoen. Ze werden uitgenodigd om hun zelfbedachte ijssmaak met een originele naam én het idee erachter in te sturen. Dit bleek een groot succes. “We hebben meer dan 300 inzendingen ontvangen”, aldus Floor Bijl van Het Hooghuis. “We kregen allerlei verrassende en bonte ijsrecepten binnen. In alle kleuren van de regenboog en van hartig tot zoet. Met prachtige verhalen erbij, waar goed over is nagedacht. We zijn ontzettend blij dat er met zoveel enthousiasme en creativiteit is gereageerd.” Na een zorgvuldig selectieproces heeft Alessandro de twee winnende smaken gekozen. De smaken die gewonnen hebben zijn ‘Unlimited Hooghuis Happiness’, een glutenvrije mix van citroentaart, merengue en framboos en ‘Fancy’ een vegan combinatie van framboos sorbetijs met Oreo. De eerste smaak werd bedacht door Marieke Sustronk, docente klassieke talen op het Titus Brandsmalyceum van Het Hooghuis. De tweede smaak werd ingestuurd door vier creatieve meiden van Het Hooghuis ZuidWest: Esmee, Bade, Nur en Irem. Lees komende woensdag meer in Weekblad Regio Oss.

Meer berichten