Leerlingen nemen een kijkje in de keuken van bedrijven. (Foto: Thomas Segers)
Leerlingen nemen een kijkje in de keuken van bedrijven. (Foto: Thomas Segers) Foto: Thomas Segers

Ervaar hoe leuk techniek is tijdens Week van de Techniek

Zakelijk 884 keer gelezen

OSS | Oss is bij uitstek een gemeente van makers en doeners met mooie bedrijven in de Maakindustrie, Logistiek en Life Sciences. Hiervoor is niet alleen nu maar zeker ook in de toekomst veel technisch personeel nodig. De Osse Industriële Kring (OIK) erkent het grote belang om de jeugd al op jonge leeftijd kennis te laten maken met technische beroepen. Daarom wordt van maandag 20 juni tot en met zaterdag 25 juni weer de Week van de Techniek Oss georganiseerd.

Van maandag tot en met vrijdag openen zo’n 20 bedrijven in Oss en omgeving hun deuren om zo’n 500 basisschoolkinderen van groep 7 en 8 kennis te laten maken met techniek.

Techniekdag
De Week van de Techniek eindigt met een groots opgezette Techniekdag op zaterdag 25 juni van 10.00 tot 16.00 uur bij Spierings Mobile Cranes aan de Merwedestraat 15 te Oss. Deze dag richt zich vooral op jeugd van 8 tot en met 14 jaar (en hun ouders). Zij kunnen dan via allerlei doe-activiteiten zelf ervaren hoe leuk het werken met techniek kan zijn. Hier zijn de nieuwste technologische ontwikkelingen te zien en te beleven.
De organisatie is in handen van de Osse Industriële Kring, in nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en de Talentencampus. “De toegang is gratis, dus kom een kijkje nemen en stort je in de wereld van de techniek”, aldus de organisatie. Info via info@weekvandetechniekoss.nl of neem een kijkje op de Facebook- en Instagram-pagina van Techniekdag Oss.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant