Het team van de bakkers Lamers samen met Mark en Charly van der Leest.
Het team van de bakkers Lamers samen met Mark en Charly van der Leest.

‘Een zaak in onze eigen stad is een droom die uitkomt’

Zakelijk 5.583 keer gelezen

OSS | Charlot (Charly) en Mark van der Leest staan voor een prachtige uitdaging. Dochter en vader openen op vrijdag 3 juni Den Elzen Kaas & Delicatessen by Charly & Mark in het pand van de bakkers Lamers in Winkelcentrum De Ruwert. Ze willen de inwoners van Oss en omgeving verwennen met heerlijk eten (en wijnen). “We kunnen niet wachten om mensen te mogen verwelkomen.”

Charly en haar vader zijn allebei geboren en getogen Ossenaren. Normaal gesproken stapt bij een familiebedrijf de jongste generatie er als laatste in, maar dat is bij de familie Van der Leest niet het geval. Charlot ging in 2018 bij Den Elzen Kaas & Delicatessen in Noordwijk aan de slag en kreeg in 2020 de kans om de zaak over te nemen. Dat deed ze en de zaak liep zo goed, dat haar vader Mark bijsprong. Het werk vond hij erg leuk en zelfs zo leuk dat hij vorig jaar besloot om mede-eigenaar te worden. “Het is erg mooi om samen met mijn dochter te mogen werken. Ik leer echt veel van haar en zij van mij. We versterken elkaar.”

Nieuw in Oss
Mark raakte eind vorig jaar in gesprek met Harm Lamers van de bakkers Lamers. Daarin kwam naar voren dat Bon Fromage de keuze had gemaakt Winkelcentrum De Ruwert te verlaten en zich volledig te focussen op de winkel in Heesch. “Harm vroeg of het iets was voor ons om een vestiging in Oss te openen. Ik heb het samen met Charly besproken en we zijn in gesprek gegaan met het team van de bakkers Lamers. Het gevoel was zo goed dat we besloten de stap te wagen.” Vader en dochter gaan Oss combineren met Noordwijk en staan beiden drie dagen per week in iedere zaak. Charly: “Om ooit in onze eigen stad een zaak te openen, was een droom. Die komt nu eerder uit dan we hadden gehoopt.”

Aanbod
Bij Charly & Mark is er een ruim assortiment met allerlei lekkere hapjes. Zo zijn er meer dan 100 soorten kaas, zowel Hollands als buitenlands. Ook zijn er salades, olijven, tapenades, belegde broodjes, wijnen en nog meer. Befaamd zijn de borrelplanken, die je al vanaf twee personen kunt bestellen. Mark: “We willen ons onderscheiden met onze unieke producten. De kazen bijvoorbeeld zijn niet de standaard producten die je in de supermarkt kunt kopen. Onze vleeswaren komen bijvoorbeeld speciaal uit België en Italië. Wat ons werk zo leuk maakt, is dat we tot unieke combinaties van smaken komen. Daarom is het zo mooi om bij de bakkers Lamers te zitten, die kiezen voor de beste grondstoffen en willen de beste kwaliteit bieden. In producten, maar ook in service en hospitality.”

Leuke actie
Dat Charly -die met haar ervaring als dj haar eigen ‘Cheeselist’ heeft samengesteld- en haar vader nu samen een zaak runnen, hadden ze jaren terug nooit verwacht. Charly was professioneel dj, maar raakte ‘verliefd’ op de kazen. Vader Mark heeft ook een andere achtergrond, maar kreeg de liefde voor de producten via zijn dochter. “We hebben hoge verwachtingen van onze nieuwe zaak. Ossenaren zijn Bourgondiërs en houden van lekker eten.” Vanaf vrijdag 3 juni zijn de deuren geopend. Tot en met 30 juni is er direct een leuke actie. Een borreltas ter waarde van 20 euro kost deze maand een tientje.

Verrijking
Wie ook blij is met de samenwerking, is uiteraard de bakkers Lamers. Ilse Lamers: “Charly en Mark zijn enthousiaste, vriendelijke ondernemers. In onze winkel kun je voor elk eetmoment terecht en deze combi met een kaasspeciaalzaak is voor het gehele winkelcentrum een verrijking. Het zal een feest zijn voor ons en de klant, want bij ons maak je jouw gelegenheid compleet. Als ik al die producten zie, dan loopt het water me in de mond.”

Kijk voor meer informatie op de Facebook- en Instagram-pagina Den Elzen Kaas & Delicatessen Noordwijk - Oss.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant