Leden van EMM.
Leden van EMM.

EMM speelt De Bedelaarsopera in de Scheurheuvel

  •   keer gelezen

LITHOIJEN | EMM speelt 8, 9 en 10 juli De Bedelaarsopera in de Scheurheuvel. De bewerking en regie is in handen van Wim Wijnakker.

Bendeleden, helers, verklikkers, hoeren, rovers; daar wemelt het van in de Bedelaarsopera. In deze muzikale komedie wordt goed duidelijk dat misdaad loont. Iedereen staat bloot aan verleiding, oplichting, corruptie, fraude, verraad en samenzweringen en ieder heeft zijn prijs.
De Bedelaarsopera is een groteske theatervoorstelling over crimineel en meesterverleider Mak de Barbaar. Alle vrouwen zijn gek op hem, maar er staat een prijs op zijn hoofd. Iedereen wil die de prijs wel innen: hoeren, gangsters, advocaten. Wie niet? Het is crisis! Wat volgt is een kleurrijke komedie met een omgekeerde moraal.
Het is van levensbelang je eigen beloningen veilig te stellen, in de gaten te houden wie te vertrouwen is, zodat je niet, zoals zoveel van je vrienden, eindigt aan de galg. Daarnaast zijn er voor bijna iedereen wel verleidelijke vrouwen te versieren, genoeg mooie dames in het bordeel.
EMM vindt het geweldig om De Bedelaarsopera in de Scheurheuvel te spelen. Het is een beeldbepalende monumentale boerderij aan de Valkseweg in Lithoijen. Eigenaars en bewoonster verlenen welwillend medewerking. Al in 2011 heeft het publiek van EMM voor het eerst kennis gemaakt met de Scheurheuvel. Toen nog werd Daniël Daréus opgevoerd op het erf, maar in 2019 is Ginds tussen de Netels gespeeld ín deze boerderij, waar het publiek nu weer een warm welkom geboden wordt. Meer informatie en tickets: www.emmtoneel.nl.

Meer berichten