Foto: May van den Heuvel

Lokale bekende Mick Stender maakt opwachting op Muze Misse

  •   keer gelezen

OSS | Muze Misse verwelkomt een lokale bekende op het podium op zaterdag 3 juli, Mick Stender maakt dan namelijk zijn opwachting. Uit zijn herkenbare vetkuif blijkt zijn liefde voor Americana en rock ‘n’ roll. Mick: “Ik ben blij dat ik op Muze Misse kan spelen en mijn songs ten gehore kan brengen. En het is natuurlijk extra leuk als je gezichten herkent in het publiek.”

door Koen de Visscher

Mick groeide op in Heesch en ging in Oss naar de middelbare school. “Ik ging naar school op Het Hooghuis Stadion in Oss. Daar heb ik voor de richting theater gekozen, anders kon ik daarna niet naar een mbo muziekopleiding.” Na de middelbare school volgde hij een muziekopleiding in Arnhem. “De keuzes die ik tijdens mijn schooltijd heb gemaakt waren er wel op gericht om later aan de Rockacademie te gaan studeren.” Daarom verhuisde hij zo’n drie jaar geleden naar Tilburg om deze wens werkelijkheid te laten worden. “Maar ik kom nog steeds veel in Heesch, ik ben misschien wel net zoveel daar als in Tilburg.”

Coverband
Dat hij zich al lang op deze droom richt blijkt wel. “Ik zing al mijn hele leven”, hervat Mick. “Daarnaast speel ik natuurlijk gitaar, maar ik heb ook lang gedrumd. Dat doe ik nog steeds af en toe in mijn vrije tijd.” De liefde voor muziek heeft er altijd al wel ingezeten bij Mick. “Ik speelde in 2015 in mijn eerste bandje, voordat ik muziek ging studeren. Met dat coverbandje had ik mijn eerste echte optreden, dat was ook de eerste serieuze poging om muziek te maken. Maar hoe goed het was, laten we het daar maar niet over hebben.”

Whole Lotta Rosie
Je zou Mick ook kunnen kennen van zijn wekelijkse optreden op Radio2, op verzoek van Giel Beelen. Daar speelt hij onder andere hits van Elvis en zijn eigen nummers. “Begin mei was mijn 1-jarig jubileum op Radio2”, vertelt Mick. “In 2021 kwam ik daar om een single te promoten en dan wordt je ook gevraagd om een ander nummer te bewerken tot je eigen stijl. Ik heb toen Whole Lotta Rosie van AC/DC omgezet naar rock ‘n’ roll. Daarna kreeg ik de vraag van Giel of ik dat iedere week wilde doen.”

Elvis is favoriet
Waar die liefde voor Elvis Presley, Brad Paisley en Johnny Cash vandaan komt? “Dat is voor mij ook een beetje een raadsel”, vertelt Mick. “Het kwam bij ons thuis wel voorbij maar het is niet zo dat dat non-stop gedraaid werd. Ik heb het zelf een beetje ontdekt en ben daarna ook in die stijl gaan schrijven. Dan gaat een beetje vanzelf als je daar een voorliefde voor hebt. Je gaat die stijl je eigen maken en van alles wat je er tof aan vind maak je een eigen sound.”

Favoriet
Hoewel Mick eerst een beetje aarzelt om een favoriete artiest te kiezen vertelt hij: “Namens Radio2 ben ik naar de voorpremière van Elvis the movie geweest en sindsdien ben ik wel weer drie keer zo’n grote fan geworden van de beste man. Elvis is zeker favoriet.”
Kijk voor meer informatie over Muze Misse op www.muzemisse.nl.

Meer berichten