<p>Dag van de techniek. (Foto: Thomas Segers)</p>

Dag van de techniek. (Foto: Thomas Segers)

Groots opgezette Techniekdag bij Spierings Mobile Cranes

  •   keer gelezen

OSS | De Week van de Techniek & Technologie Oss vindt plaats van 20 tot en met 25 juni. Op zaterdag 25 juni vindt er van 10.00 tot 16.00 uur een groots opgezette Techniekdag plaats bij Spierings Mobile Cranes aan de Merwedestraat 15 te Oss. Deze richt zich vooral op de jeugd van 8 tot en met 14 jaar (en hun ouders).

Hier kun je op allerlei manieren kennismaken met techniek. Denk aan solderen, proefjes doen, lampjes maken, 3D printen, zeep maken, schilderen, een graafmachine bedienen, een VR-experience en nog veel meer. Ook kun je een kijkje nemen in een ambulance en staat er een heuse gyrocopter.
De Week van de Techniek Oss wordt georganiseerd door de Osse Industriële Kring (OIK) in nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en de Talentencampus Oss en is bedoeld om techniek onder de aandacht te brengen van de jeugd. Van maandag tot en met vrijdag bezoeken ruim 500 basisschoolkinderen allerlei bedrijven in Oss en de week wordt op zaterdag afgesloten met de Techniekdag. De toegang is gratis en je kunt zelfs een drone winnen, dus kom een kijkje nemen en stort je in de wondere van wereld van techniek.

Meer berichten