Afbeelding

Andere Koek & meer opent deuren in Osse centrum

Zakelijk 8.253 keer gelezen

OSS | Andere Koek & meer opende woensdag 22 juni de deuren aan de Molenstraat 13 in het Osse centrum. Mensen kunnen hier terecht voor cadeauartikelen, woonaccessoires en voor lekkernijen zoals nacho’s, fudge, taart en wraps. “Een prachtige locatie waar we graag gasten ontvangen.”

Andere Koek is een initiatief van Pijler zorg & wonen. De organisatie startte 11 jaar geleden met ambulante begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking. Daar werd kleinschalige dagbesteding aan toegevoegd. Sinds vier jaar is Pijler zorg & wonen uitgebreid met een begeleid wonen locatie en daarachter dagbesteding. Op die plek vinden veel productiewerkzaamheden plaats, waarbij mensen kunnen ontdekken waar hun kwaliteiten liggen.

Molen
In de molen van Megen werd een tweede dagbesteding geopend: een horecagelegenheid waar ook woonaccessoires en cadeauartikelen werden verkocht. “Vanwege corona zijn we echter vaak dicht geweest. Het was een mooie plek, maar wel rustig. We moesten het vooral van toeristen hebben. Onze mensen wilden toch liever naar een locatie waar het levendiger is. In een zoektocht naar een nieuw pand kwam de Molenstraat in beeld. Een ideale plek, vlakbij onze locatie van begeleid wonen. En gezien de mooie toekomstplannen voor het centrum wilden we hier graag heen”, aldus Mijntje van Nuland van Pijler zorg & wonen. Het pand onderging een metamorfose. “Alles is gestript, er is hard gewerkt. Met het resultaat zijn we erg tevreden. Het is een sfeervol pand waar je lekker kunt zitten en buiten hebben we een mooi terras.”

Horeca
Bij Andere Koek zijn nacho’s, wraps, fudge en zelfgemaakte taarten de specialiteit van het huis. Ideaal om mee te nemen tijdens je pauze of om op het terras binnen en buiten op te eten. Natuurlijk kun je er ook een lekker kopje koffie of iets fris drinken. “We zijn al enkele weken aan het proefdraaien en de reacties zijn erg positief. We zien ook dat veel centrumbezoekers alvast een kijkje komen nemen en blij zijn met onze komst. Erg leuk ook voor onze medewerkers, die hier doen wat ze leuk vinden. Ze zijn door ons al een tijd goed getraind en worden dagelijks begeleid door professionals met horecaervaring.”

Accessoires
Achterin het pand worden de cadeauartikelen en woonaccessoires verkocht. Een aantal producten zijn door de mensen van de dagbesteding gemaakt. “Kom eens binnen kijken naar alles wat te bieden te hebben. De eerste weken hebben we 50 procent korting op de woonaccessoires.”

Meer informatie
Andere Koek & meer opent van dinsdag tot en met zaterdag de deuren van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op de Facebook-pagina Andere Koek. Op https://pijlerwonen.nl lees je meer over Pijler zorg & wonen.

‘Een sfeervol pand waar je lekker kunt zitten’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant