<p>(Foto Hans van der Poel)</p>

(Foto Hans van der Poel)

‘Sibeliuspark mooie plek voor Urban Ox Park’

  •   keer gelezen

OSS | Het Sibeliuspark is de ideale plek voor een Urban Ox Park. Dat blijkt uit een onafhankelijk haalbaarheidsonderzoek van Nikol van de Goor van ‘Pittiger’. 

Het Urban Ox Park moet gaan bestaan uit een skatepark en pumptrack voor steppers, skateboarders en fietscrossers, aangevuld met diverse calisthenics faciliteiten en wandel- en hardloopmogelijkheden. In het onderzoek ging ze op zoek naar welke locatie in Oss het meest geschikt is om zo snel mogelijk een multifunctionele sport- en beweeggelegenheid te realiseren. “In totaal zijn er 33 locaties onderzocht. Door onze negen eisen vielen er al een hoop af. Uiteindelijk bleek het Sibeliuspark een geschikte plek”, aldus Tim Zwijsen, één van de initiatiefnemers. “Het Sibeliuspark is een heel mooie centrale plek. Het kan bovendien dienen als een ‘weg’ tussen belangrijke sportplekken in Oss. Aan de ene kant de Talentencampus, TOP Oss en het Sport Expertise Centrum, aan de andere kant de Euterpelaan met veel professionele sportaanbieders. Een ander voordeel van het Sibeliuspark is de mooie, groene uitstraling.”

Vervolgstappen
De gewenste locatie is nu bekend. Maar of het Urban Ox Park er ook echt gaat komen? “Er zijn ontwikkelingen gaande betreffende woningbouw. Wij willen om de tafel gaan met Park & People. Op de tekeningen zijn bepaalde voorzieningen ingetekend, maar wat dat uiteindelijk gaat worden, is nog maar de vraag. Wij hopen dat een Urban Ox Park perfect past binnen deze plannen en dat we op tijd op deze trein kunnen springen.” Hij vervolgt: “We zijn afhankelijk van veel partijen. De gemeente, Park & People, bewoners, maar ook van bijvoorbeeld leveranciers. Er zijn overal lijntjes en we hebben vertrouwen in de vervolgstappen. Tijdens de presentatie van onze plannen tijdens een Podiumbijeenkomst hebben we zo’n leuke reacties gekregen dat het ons heel veel energie heeft gegeven. Mijn wens? Dat we in de zomer van 2023 een trekpleister zijn voor de hele regio.”

Meer berichten