Huurwoonwagens op Brasem.
Huurwoonwagens op Brasem.

Eerste huurwoonwagens geplaatst op Brasem

  •   keer gelezen

OSS | Groot materieel kwam eraan te pas om de gloednieuwe wagens op hun plaats te takelen. Vandaag werden de eerste twee huurwoonwagens geplaatst op woonwagenlocatie Brasem in Oss. 

Het terrein van dit eerdere woonwagenkampje werd door gemeente Oss volledig opnieuw ingericht. BrabantWonen zal er in totaal acht energiezuinige woonwagens plaatsen. De gemeente en de corporatie zetten hiermee een eerste stap om te voldoen aan de grote vraag naar woonruimte voor woonwagenbewoners. Het eerdere kamp kreeg een volledig nieuw ontwerp met een open uitstraling en veel ruimte voor groen en parkeren. BrabantWonen plaatst de woonwagens, die allemaal verhuurd worden. De toewijzing loopt via de gemeente. Door deze nauwe samenwerking worden voor het eerst in lange tijd weer nieuwe huurwoonwagens in Oss aangeboden.Het gaat om acht zeer energiezuinige woonwagens met elk een vrijstaande berging. Elke woning heeft een woonkamer, keuken, toiletruimte, badkamer en drie slaapkamers. Bij de duurzame bouw is volledig rekening gehouden met de energietransitie. De wagens zijn goed geïsoleerd en hebben geen gasaansluiting. Op het dak liggen zonnepanelen en in de woning bevinden zich installaties die heel zuinig omgaan met energie. Zoals elektrisch koken, een thermisch laadstation voor warm water en verwarming via infraroodpanelen in het plafond.
Nog zes dezelfde wagens zijn in aanbouw in de fabriek. BrabantWonen en gemeente Oss verwachten dat de eerste bewoners eind juli de wagens kunnen betrekken.


Meer berichten