Het Hooghuis De Singel.
Het Hooghuis De Singel.

Tweedehands kledingmarkt op De Singel voor het goede doel

Algemeen 1.766 keer gelezen

OSS | Kledinglovers en shopaholics kunnen donderdagmiddag 30 juni hun hart ophalen op het schoolplein van De Singel, aan de Euterpehof 20 in Oss. Hier organiseren leerlingen van Het Hooghuis De Singel van 12.30 tot 14.30 uur een tweedehands kledingmarkt. Iedereen is van harte welkom om de kledingmarkt te bezoeken. Alle opbrengsten van de markt gaan naar het goede doel: Hulphond Nederland. 

Op Het Hooghuis De Singel leer je vooral van dingen in de praktijk doen. Daarom zijn de leerlingen medeverantwoordelijk voor de organisatie van de tweedehands kledingmarkt. Het initiatief kwam van medewerker Sandra Sikkes en begon al snel te leven onder de leerlingen: zij zijn al enkele weken bezig met het inzamelen en sorteren van gedoneerde kleding. Op donderdagmiddag zullen de leerlingen ook helpen met de verkoop. Het geld (betaling is alleen mogelijk met contant geld) dat wordt opgehaald, gaat naar het goede doel Hulphond Nederland. Kleding die aan het einde van de dag overblijft, schenkt de Hooghuisschool aan stichting Thuis in Oss. Met bijzondere projecten brengt deze stichting nieuwkomers in Oss samen met de gemeenschap.

Steun het goede doel
Elk jaar wordt er op De Singel door de leerlingen samen met de leerlingenraad een goed doel uitgezocht om school en de samenleving te verbinden. Dit keer kozen zij voor Hulphond Nederland, die dierondersteunende therapie en hulphonden inzet om mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag te helpen. Naast de opbrengst van de kledingmarkt, worden bijvoorbeeld ook de verdiensten uit de schoolkantine en inkomsten van verkochte werkstukken gedoneerd aan het gekozen goede doel.

Werken aan je toekomst op De Singel
Het Hooghuis De Singel staat positief en midden in het leven. Door in de praktijk te leren wat én hoe de leerlingen dat willen, kunnen zij vrolijk op weg naar hun toekomst. Hoe leuk is het dan om die toekomst een stukje duurzamer te maken door kleding een tweede leven te geven?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant