Q-koorts is een infectieziekte die van dieren op mensen kan overgaan.
Q-koorts is een infectieziekte die van dieren op mensen kan overgaan.

Heb je Q-koorts gehad? Of heb je vermoedens van Q-koorts?

  •   keer gelezen

HERPEN | De grootste Q-koortsepidemie ooit brak 15 jaar geleden uit in Herpen. Ruim 100.000 mensen raakten besmet, duizenden werden ziek. Hoe is het nu met de slachtoffers? Stichting Q-uestion organiseert op zaterdag 16 juli een bijeenkomst.

Caroline van Kessel, voorzitter stichting Q-uestion: “Ongeveer 1500 van de getroffenen is nog steeds ziek en wordt niet meer beter. 80% kan niet of nauwelijks meer werken. De sociale en financiële gevolgen zijn groot. Elk jaar overlijden er nog vanwege de besmetting toen, die grotendeels voorkomen had kunnen worden als er tijdig de juiste maatregelen waren getroffen”. 

Het Q-koorts zomer event
Voor mensen met (vermoeden van) Q-koorts organiseert Stichting Q-uestion samen met ervaringsdeskundigen een laagdrempelige zomermiddag. Met infostands met tips & tools, experts vertellen o.l.v. Jaap Jongbloed over Q-ontwikkelingen en Theo Verbruggen presenteert de middag. Er is ontspanning met topartiesten zoals Trijntje Oosterhuis, Douwe Bob, Story en De Vier Viltjes. “Ook kun je kennis maken of bijpraten met lotgenoten”, zegt organisator Peter van Sambeek: “vooral aan mensen die herkennen wat je mankeert heb ik veel gehad. We stellen ons altijd positief op om er het beste van te maken, maar onderling snap je hoe moeilijk dat kan zijn en waar je tegenaan loopt.”

Inschrijven voor het event en/of de test via: www.stichtingquestion.nl.

Meer berichten