Advertorial

Hoe vind je de perfecte wijnopslag voor thuis?

  •   keer gelezen

Een nieuw huis kopen is voor iedereen een spannende en leuke ervaring. Hoe ga je je huis inrichten? Neem je een keukeneiland? Hoe gaat de tuin eruit zien? Dit zijn allemaal vragen die je al snel aan jezelf stelt nadat je je huis moet gaan inrichten. Bijna elk huis heeft wel iets wat verzameld wordt, van actiefiguren tot oude munten. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een wijncollectie te nemen. Het is chique, past bij elk type huis, en toepasselijk in geval van speciale gebeurtenissen. Een essentieel deel van de wijncollectie is dan ook de frame, de plek waar je je wijn in opslaat. Websites als wijnkast nl zijn specifiek opgericht om huizen te voorzien van de perfect type kast om de wijncollectie helemaal compleet te maken.

Passend bij je huis

Ten eerste moet je een goede plek uitkiezen waar je je collectie gaat bewaren. Met een juiste kast, maakt dit niet uit waar. Dit kan zowel in de woonkamer zijn als in de kelder. Een juiste kast beschermt de wijn beide aan de buitenkant als de binnenkant. Met een standaard kast is dit niet het geval, en zijn je keuzes van plaatsen gelimiteerder.

De beste plek is ergens waar het mooi op display staat, maar niet in de weg is. Zo kan je je collectie mooi tentoonstellen aan gasten en vrienden, zonder het gevaar dat de kast of collectie zelf beschadigd raakt.
Ook de vorm is belangrijk. Bestaat je huis vooral uit organische vormen, of is het misschien een erg modern huis? Al deze dingen moeten in overweging genomen worden om de best passende kast aan te schaffen.

Praktisch nut

Naast het feit dat de kast mooi moet zijn, moet het ook praktisch zijn. Zo moet de kast de wijnen beschermen, toegankelijk maken, en bewaren onder juiste omstandigheden. Veel mensen kiezen een kast alleen op basis van de mooiheid, terwijl die kasten vaak geen van de hiervoor genoemde eisen dekken. Een ideale uitkomst is een mooie kast die ook voldoet aan de eisen om je wijn in goede conditie te bewaren. Zo zijn wijnklimaatkasten ervoor gemaakt om de wijn op een goede temperatuur te bewaren, om daling van de kwaliteit te voorkomen.

Het is namelijk zo dat de kwaliteit van de wijn bewaard wordt onder de juiste omstandigheden. Een te verlichte ruimte, te hoge temperatuur, enzovoort kunnen er allemaal voor zorgen dat de kwaliteit van de wijn afneemt. Daarom is het het beste om een kast te nemen die deze omstandigheden zelf regelt en de wijn erbinnen in top conditie houdt.

De keuze van een goede wijnkast is dus niet snel gemaakt. Er komen veel aspecten bij kijken die de meeste mensen simpelweg negeren of niets van af weten. Dit is zonde van de wijn. Nadat je een investering hebt gemaakt in een mooi, duur fles wijn, wil je ook dat deze goed bewaard wordt en mooi op display staat. Zo smaakt de wijn, letterlijk en figuurlijk, een stuk beter in het geval het een keer wordt opgemaakt op een speciale avond.

Meer berichten