Jesper Hoekstra produceerde met medewerking van Iris van Nuland de titelsong van 'Boterbazen'.
Jesper Hoekstra produceerde met medewerking van Iris van Nuland de titelsong van 'Boterbazen'.

‘Boterbazen’ is een bijzondere ervaring boordevol lokaal talent

  •   keer gelezen

OSS | “Ik denk dat veel mensen niet doorhebben hoeveel talentvolle cultuurmakers er in onze eigen omgeving wonen. En dat talent willen we bij Oss Cultureel zo vaak en zo divers mogelijk ten tonele brengen”, zegt Marjolein Buijs. Zij geeft als zakelijk leider samen met lokaal talent en projectleider Sijn van Erp de productie ‘Boterbazen’ vorm. 

Een aantal van die talenten brengt Oss Cultureel samen tijdens de 3D audio theaterwandeling Boterbazen. Zo produceert het jonge Osse talent Jesper Hoekstra de titelsong met medewerking van Iris van Nuland. Hij is onder andere bekend van de hit ‘Morgen’ die hij samen met Amina Sahli produceerde en zelfs door 3FM werd opgepikt. Ook Marloes Berghege en Angelo Schuurmans schreven mee aan de productie en de Osse Sandra Kemkens draagt zorg voor de kostuums. Daarnaast zijn er tijdens Boterbazen zo’n 40 voornamelijk lokale spelers en dansers van balletschool Dimphy te zien. Stichting Oss Cultureel introduceert met deze vernieuwende productie ook een korting op kaarten voor jongeren tot en met 25 jaar. Buijs legt uit: “Hiermee verlagen we de drempel voor de Osse jongeren en vergroten we de mogelijkheid om ook hen in aanraking te laten komen met cultuur. En hoe leuk is het dat jongeren zich hierdoor kunnen laten inspireren door lokale talentvolle jonge makers afkomstig uit hun eigen gemeente!”

De 3D audio theaterwandeling Boterbazen heeft als startpunt Cultuurpodium Groene engel in Oss. Data: 7, 8, 9, 14, 15, 16 en 17 juli. Kijk voor kaartverkoop op www.osscultureel.nl/boterbazen.

Meer berichten