De aanschuiftafel in theater De Lievekamp. (Foto: Mariëtte Radstake)
De aanschuiftafel in theater De Lievekamp. (Foto: Mariëtte Radstake)

De Lievekamp zoekt vrijwilligers voor aanschuiftafel

  •   keer gelezen

OSS | Theater De Lievekamp is een nieuw initiatief gestart: de aanschuiftafel. Deze tafel is speciaal gemaakt als ontmoetingsplek voor theaterbezoekers die zonder gezelschap naar een voorstelling gaan. De ontwikkeling van deze tafel is een project van Theater van de Stad. Het theater is nog op zoek naar vrijwilligers om dit project te ondersteunen.

Het uitgangspunt van de aanschuiftafel is dat De Lievekamp iedere drempel om een theatervoorstelling te bezoeken wil wegnemen, ook wanneer men niet graag alleen naar een voorstelling gaat. Dankzij de inzet van vrijwilligers is er bij de aanschuiftafel voorafgaand aan de voorstelling en tijdens de pauze iemand om een praatje mee te maken. Programmeur Theater van de Stad Lobke van der Sanden: “Wij willen heel graag dat de aanschuiftafel een begrip wordt in Oss en omgeving. Niemand zou thuis moeten blijven van het theater omdat er even geen gezelschap is om mee te gaan.” 

Schuif aan
De aanschuiftafel staat gezellig in de hal van het theater. Als de letters van het bordje op de tafel licht geven, dan is er die avond of middag een gesprekspartner aanwezig. Op de website van De Lievekamp staat per voorstelling aangegeven wanneer er vrijwilligers aanwezig zijn bij de aanschuiftafel. Het is niet nodig om van tevoren aan te melden bij het theater om gebruik te maken van de aanschuiftafel, want de naam zegt het al: je schuift gewoon aan.

Vrijwilligers
De aanschuiftafel kan niet bestaan zonder vrijwilligers. Daarvoor is De Lievekamp nog op zoek naar vrijwilligers die graag een praatje willen maken. Word ook vrijwilliger en maak ontmoeting mogelijk. Aanmelden kan via www.lievekamp.nl/aanschuiftafel. Na aanmelding neemt het theater contact op om in gesprek te gaan voor de vrijwilligersfunctie. 

Samenwerking
De tafel is gemaakt in de Wildse Wereld, de plek waar oude materialen een nieuw leven krijgen. Samen werken Ben van Lith en Bas den Herder aan het sparen van materialen en het vermaken tot nieuwe ontwerpen. Dit duo is verantwoordelijk voor het ontwerp en de conceptontwikkeling van de aanschuiftafel. Zo krijgt de originele en karakteristieke houten vloer van de oude Maasland-sporthal in het Osse theater een tweede leven als tafelblad én gespreksstarter. De aanschuiftafel is gerealiseerd in samenwerking met Rotary Club Oss. 

Meer berichten