Het werk van Suze. (Foto: Thomas Segers)
Het werk van Suze. (Foto: Thomas Segers)

Jongeren denken op creatieve wijze na over de stad Oss

  •   keer gelezen

OSS | In een samenwerking tussen Stichting Oss Cultureel, de Bibliotheek en Het Hooghuis worden jongeren uitgedaagd om hun blik over de stad Oss te vormen, te delen en op creatieve wijze zichtbaar te maken. De resultaten van ‘Oss door de ogen van…’ worden vanaf half september tot en met oktober in de Bibliotheek Oss tentoongesteld.

“Het beeld van Oss hoeft niet voor iedere leerling hetzelfde te zijn. Het gaat niet óm de stad, maar om hoe zij de stad ervaren. Zowel als inwoner of als bezoeker. De leerlingen kunnen dit dus juist heel ruim interpreteren, waardoor er unieke beelden en verhalen ontstaan van de stad Oss”, licht Guusje Slagter toe. Slagter is een van oorsprong Osse kunstenaar en auteur. Alles wat ze doet heeft te maken met mensen bewust maken van zichzelf, maar ook van hun omgeving. De leerlingen gingen onder begeleiding van Slagter en docente Marieke Lips een werk maken op doek. Zij werden hierin geïnspireerd door de werkwijze van Slager. Maandag 4 juli rondden de leerlingen de kleurrijke werken af. Na de zomervakantie schitteren zij in een tentoonstelling. Tegelijkertijd zijn er vier grote werken van Slagter te zien.

Suze
Suze haar verhaal is dat ze op zoek ging naar een typisch beeld voor haar van Oss. Dat is de trein die ze vanuit de tuin van haar opa en oma kan zien. Eerst had ze een helder idee, vervolgens heeft ze gebruikgemaakt van verschillend materiaal en is ze vooral goed gaan stoeien met het werk, dat uiteindelijk een kleurrijk resultaat opleverde.

Meer berichten