Fantastival unieke samenwerking tussen vele betrokkenen

  •   keer gelezen

Muzelink houdt op zondag 10 juli weer het straattheaterfestival Fantastival. Na twee jaar van afwezigheid is de organisatie extra blij dat dit festival weer georganiseerd kan worden.

Het thema van deze editie is dan ook ‘Happy!’. De optredens vinden dit jaar vooral plaats in de Raadhuislaan; op het grasveld bij Muzelinck, bij de bibliotheek, voor het gemeentehuis, in het Jan Cunenpark en in het St. Barbarapark (bij De Groene Engel). De Raadhuislaan zal tijdens Fantastival afgesloten zijn voor verkeer.
Door de optreedlocaties te verplaatsen gaat Muzelinck terug naar waar Fantastival ooit begonnen is; aan de Raadhuislaan. Daarnaast biedt het St. Barbarapark naast de Groene Engel een belangrijk podium. Door de Raadhuislaan zal op verschillende momenten een ‘Happiness parade’ trekken. Kijk voor het volledige programma op de website www.fantastival.nl.

Samenwerking
Fantastival is een unieke samenwerking tussen vele betrokkenen. Het festival wordt elk jaar in opdracht van de gemeente Oss georganiseerd door Muzelinck Centrum voor de Kunsten.
Bij elke editie is er een enthousiaste medewerking van culturele amateurgezelschappen uit de gemeente Oss en omgeving en komen er professionele straatartiesten uit binnen- en buitenland hun kunsten vertonen.

Speciale producties
Muzelinck streeft ernaar om verschillende amateurkunstverenigingen samen te brengen en te laten ontdekken wat ‘de kunst van samen’ kan betekenen. Voor Fantastival 2022 is de samenwerking gezocht met Peter van Aar, theaterregisseur. Peter is verantwoordelijk voor drie, speciaal voor Fantastival gemaakte producties. Zo is er om 12.00 uur de gezamenlijke openingsact ‘Happy’ op het grasveld voor Muzelinck met onder andere Big Band Ravenstein en zangeres Marij van den Boom.  Er is een gezamenlijke act genaamd ‘Wereld zonder woorden’ die poëzie, muziek, beeldende kunst én theater bevat. Deze act zal gedurende de middag vier keer worden opgevoerd in het Jan Cunenpark. Om 16.45 uur is er een slotact en brengen ze samen met onder andere de Muzelinck band ‘Iedereen is van de wereld’ in het St. Barbarapark bij De Groene Engel. Babs van Balveren zal de zang verzorgen. Al deze producties zijn een prachtig samenspel tussen amateurkunstenaars en professionele artiesten. De entree is gratis, de organisatie hoopt tijdens Fantastival veel mensen te mogen verwelkomen.

Meer berichten