<p>Repetitie in het vernieuwde fraterklooster.
Fotograaf Ronald Goudberg</p>

Repetitie in het vernieuwde fraterklooster. Fotograaf Ronald Goudberg

‘Boterbazen is een inspirerend project’

  •   keer gelezen

OSS | “Ik denk dat veel mensen niet doorhebben hoeveel talentvolle cultuurmakers er in onze eigen omgeving wonen. En dat talent willen we bij Oss Cultureel zo vaak en zo divers mogelijk ten tonele brengen”, zegt Marjolein Buijs. 

Zij geeft als zakelijk leider samen met lokaal talent en projectleider Sijn van Erp de productie Boterbazen vorm. “Een aantal van die talenten brengen we samen tijdens de 3D audio theaterwandeling Boterbazen. Er zijn opnieuw bijzondere samenwerkingen ontstaan, zowel voor als achter de schermen.”

Oss’ talent
Zo zal het jonge Osse talent Jesper Hoekstra de titelsong produceren, met medewerking van Iris van Nuland. De 25-jarige Hoekstra is onder andere bekend van de hit ‘Morgen’ die hij samen met Amina Sahli produceerde en zelfs door 3FM werd opgepikt. “Ik vind het erg leuk dat zo’n inspirerend project in mijn eigen leefomgeving Oss plaatsvindt. Boterbazen bestaat uit de kracht van verschillende disciplines samenbrengen. Mooi dat ik daar onderdeel van uit kan maken. Je voelt je als cultuurmaker hierdoor ook echt gezien”, aldus Hoekstra.

Bevlogen
Ook Marloes Berghege en Angelo Schuurmans schreven mee aan Boterbazen. De Osse Sandra Kemkens zal zorgdragen voor de kostuums tijdens de productie: “Een bijzondere en fijne samenwerking met bevlogen, gepassioneerde, creatieve mensen. Samen iets moois maken waar wij zelf maar ook anderen van genieten.
Daarnaast zullen er tijdens Boterbazen zo’n 40 voornamelijk lokale spelers -professioneel en vrijetijds- en dansers van balletschool Dimphy te zien zijn.

Korting voor jongeren
Stichting Oss Cultureel introduceert met deze vernieuwende productie ook een korting voor jongeren bij het kopen van een ticket. Deze korting geldt voor iedereen tot en met 25 jaar. Zakelijk leider Marjolein Buijs legt uit: “Hiermee verlagen we de drempel voor de Osse jongeren en vergroten we de mogelijkheid om ook hen in aanraking te laten komen met cultuur. En hoe leuk is het dat jongeren zich hierdoor kunnen laten inspireren door lokale talentvolle jonge makers afkomstig uit hun eigen gemeente.”

Meer informatie
Boterbazen heeft als startpunt Cultuurpodium Groene Engel aan de Kruisstraat 15 in het Osse centrum. De voorstelling speelt van 7 tot en met 9 juli en van 14 tot en met 17 juli. Inmiddels zijn er al meer dan 500 kaarten verkocht. Tickets kopen kan via de website www.osscultureel.nl/
boterbazen. Op de website is nog meer informatie over Boterbazen te vinden. Neem ook eens een kijkje op de social media-kanalen van Stichting Oss Cultureel.

Meer berichten