Creatieve middagen voor kinderen Schadewijk

  •   keer gelezen

OSS | Muzelinck organiseert in de Osse wijk Schadewijk het Zomerfestival Schadewijk. Speciaal voor de kinderen uit de wijk zijn er vanaf vandaag drie dagen lang kunstzinnige activiteiten te doen. 

Vandaag en donderdag 28 juli mogen de kinderen aan de slag met afvalhout. Onder begeleiding van twee kunstenaars mogen zij iets moois gaan bouwen dat in september nog geëxposeerd zal worden in de wijk. Op woensdag is wordt er een buurtproject gerealiseerd, mogelijk gemaakt door BrabantWonen en georganiseerd door Muzelinck. Op deze dag mogen kinderen onder begeleiding van professionals ‘Kings of Colors’ aan de slag met graffiti spuitbussen. Samen gaan zij ware kunstwerken maken op houten platen. Deze platen worden later gebruikt om woningen in de Spoorlaan/Zwaluwstraat - die moeten worden afgebroken - dicht te timmeren. Zo zorgen we er samen voor dat de Schadewijk weer een stukje vrolijker wordt.
De kinderen uit de Schadewijk hoeven zich niet vooraf in te schrijven en er zijn geen kosten aan verbonden. Vanaf 8 jaar zijn de kinderen welkom om mee te doen. Jongere kinderen kunnen deelnemen samen met een (groot)ouder. Kinderen kunnen zich op 26, 27 en 28 juli steeds om 13.00 uur melden bij Wijkcentrum Schadewijk.

Meer berichten