De juffen Caroline en Christien (rechts) stonden meer dan veertig jaar voor de klas.
De juffen Caroline en Christien (rechts) stonden meer dan veertig jaar voor de klas.

Juffen Christien en Caroline zwaaien af na vele jaren voor de klas

  •   keer gelezen

HEESCH | Juf Caroline en juf Christien van basisschool Emmaus in Heesch gaan met pensioen. En dat werd feestelijk gevierd. 

De twee juffen werden thuis opgehaald in een Aston Martin V8 Vantage Roadstar en een rode Corvette oldtimer, om daarna feestelijk onthaald te worden op basisschool Emmaus in Heesch waar alle kinderen stonden te zwaaien met vele witte tissues.
Ze namen afgelopen vrijdag afscheid van ‘hun’ Emmausschool, waar ze al veel Heesche kinderen onder hun hoede hebben gehad. Nog nooit werkte een leerkracht zo lang op de Emmaus als juf Christien (bijna 44 jaar) en juf Caroline (bijna 43 jaar). De laatste jaren kregen ze steeds vaker kinderen in de klas, waarvan de ouders als kind ook bij hen in de klas zaten. “Heel apart en leuk”, aldus het duo.
Caroline en Christien hebben nooit overwogen om naar een andere school te gaan. Het was ook echt nooit saai, elk jaar weer andere kinderen, in 2014 een nieuw gebouw, andere directeuren én het onderwijs blijft altijd in beweging. “Het onderwijs is een prachtig vak. Je werkt met kleine mensjes in wording. Ze houden je scherp en jeugdig. Je bent hun voorbeeld en ze zijn er als de kippen bij om, als je daar eens wat van afwijkt, je erop te wijzen. Vaak op zo’n leuke manier, dat je er mee moet lachen. En dat laatste is heel gezond’, zo stellen de juffen.
Caroline ziet er naar uit om met haar man reizen te gaan maken, te lezen, tijd vrij te maken voor Koor Koraal en toneelspelen. Christien gaat de zolder eerst maar eens opruimen, bij vriendinnen op de koffie, foto’s digitaliseren, fotoboeken maken, puzzelen en lezen.

Meer berichten