Café-zaal 't Haasje in Geffen staat te koop.
Café-zaal 't Haasje in Geffen staat te koop.

Eigenaren ‘t Haasje in Geffen zoeken opvolgers

  •   keer gelezen

GEFFEN | Café-zaal ‘t Haasje in Geffen is al vele decennia een begrip in het dorp én omgeving. Eigenaren Erny en Anja de Haas stoppen ermee en dus is het horecapaar op zoek naar opvolgers. “Het perfecte plaatje zou een ondernemersechtpaar met horecabloed in de aderen zijn.”

‘Van vader op zoon’. Als een soort van vanzelfsprekendheid namen Erny en Anja in 1992 de zaak over van hun ouders. Bij de familie de Haas zou het overigens met het grootste gemak ook ‘van moeder op zoon’, mogen worden genoemd. De moeder van Erny (Zusje de Haas) was immers jaren aaneen het ‘gezicht’ van Café-Zaal ’t Haasje in Geffen. Haar man, Adriaan de Haas, deed in de avonduren/weekend het café en Zusje waakte met uiterste precisie en met een moederlijke zorg over alles wat er in de zaal plaats mocht vinden. “Wereldberoemd in heel Geffen en omgeving”. Café-Zaal ’t Haasje mag deze titel met recht en trots uitdragen.

Overname
Erny de Haas: “Eens komt de tijd dat je aan overname moet gaan denken. Aan de ene kant doet dat pijn, maar diep in je hart weet je dat de tijd er is. Zeker ook om het feit dat ik wat lichamelijke mankementen heb. Mijn heup en ook mijn knieën willen niet echt meer hetgeen ik wil. Dat is jammer maar, of je het nu graag wil of niet, je zal hoe dan ook naar de signalen van je lichaam moeten luisteren. Onze dochters hebben voor hun toekomst een andere richting gekozen. Ze moeten doen waar ze gelukkig van worden. Een besluit wat we natuurlijk ten volle respecteren.”
“Al meer dan tachtig jaar is ‘t Haasje een begrip in Geffen en omstreken. Het perfecte plaatje zou een ‘ondernemersechtpaar met horecabloed in hun aderen’, zijn. We zijn ons bewust dat het gemakkelijker is gezegd dan gevonden. En toch moet dat lukken, zeker weten”, zegt Anja de Haas met volle overtuiging.
Café-Zaal ’t Haasje is compleet, modern en, een belangrijk feit, de enige horecagelegenheid in Geffen met een prachtige zaalaccommodatie. Vele Geffense verenigingen hebben ‘t Haasje als hun thuisbasis.


De nieuwe eigenaar kan van minuut één na de overname, zonder verbouwing of ook maar enig schilderwerk, meteen aan de slagHet bedrijf is ‘spic en span’. De nieuwe eigenaar kan van minuut één na de overname, zonder verbouwing of ook maar enig schilderwerk, meteen aan de slag. De zaalagenda is op dit moment alweer aardig vol met hier en daar nog wat openstaande data.

Meedenken
Het café loopt als een tierelier en de keuken voldoet nog uitstekend aan de eisen van het bedrijf. “Wij zijn klaar voor een verhelderend gesprek. We graag willen meedenken en sowieso alle mogelijkheden die ter tafel komen bespreken. Want ook wij willen maar al te graag dat de 80- jarige Geffense horecatraditie wordt voortgezet. Enthousiaste ondernemers, jullie zijn van harte welkom”, aldus Erny en Anja.

Meer berichten